Morellino di Scansano Val delle Rose Riserva

Information
0 4 0.0

RÖDA VINER 13.5%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:0,0,0,0,0,0,4,0,0,0&chds=0,4&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

Val delle Rose

Ursprung

Italien, Morellino di Scansano
Skapades 2007-10-01
av iglaset
Färg: Relativt hög intensitet, rubinröd färg.
Doft: Medelstor, ungdomlig och bärig med inslag av körsbär, mörk choklad, smörkola och fat.
Smak: Medelfyllig, relativt mjuk med bra fruktsyra och välintegrerad fatkaraktär. Bärig med toner av körsbär och björnbär samt inslag av smörkola och mörk choklad. Eftersmaken är lång och angenämt kärnkärv.
Konsumtion: 0-5
Användning: Smakrika kötträtter av kalv, nöt eller fläsk, charkuterier såsom lufttorkad skinka eller korv, lagrade hårdostar.

Familjen Cecchi har varit verksam i Toscana i mer än 100 år. I dag driver bröderna Andrea och Cesare firman tillsammans med fadern Lugi. Trots att firman är ett familjeföretag är den en av Toscanas största vinproducenter.

Cecchi satsar stort på utveckling och forskning. I vinerierna använder man sig av den allra nyaste tekniken, man arbetar med att hitta de bästa klonerna av de druvsorter som odlas och man driver projekt som går ut på att kartlägga odlingsmarken i de olika vingårdarna. Allt för att skapa de bästa förutsättningarna för vin av högkvalitet. Cecchis största cantina ligger i hjärtat av Chianti men man har även egendomar på andra håll i Toscana. En av dessa är Val Della Rose som ligger inom DOC-området för Morellino di Scansano i Maremma i södra Toscana. Här är förutsättningarna perfekta för vinodling. Vingårdarna som ligger på Appeninernas sluttningar svalkas av vindarna från det närliggande havet. Jordmånen är som gjord för odling av sangiovese, den druvsort som ingår i Morellino di Scansano. Druvorna till Cecchis Morellino di Scansano Riserva har skördats för hand. Efter skörd fick druvorna jäsa under temperaturkontroll i rostfria ståltankar. Det färdiga vinet har lagrats i minst ett år på små ekfat och därefter ytterliggare ett år på butelj innan det släpptes till försäljning. Vill ni veta mer? Gå in på www.barbroguaccero.it
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 109 Kr 2246801 Beställning
Logga in först
Årgång
Inga kommentarer än