Druvor: Albariño 100%
Beskrivning: Helt klar, ljusgul färg med gröna reflexer. Frisk fräsch aromatisk doft med fina inslag av blommor och tropisk frukt. Smaken är frisk, ren och välbalanserad med bra aromatiska toner. Lång mycket god eftersmak.
Framställning: Druvorna växer i den sydligaste delen av Rias Baixas, El Rosal. Det milda vädret i detta område gör att druvorna mognar tidigt och jämt. Alla druvorna kommer från de egna odlingarna. 2005 var ett mycket bra år i Rias Baixas och man hade jämn bra mognad på druvorna som var i perfekt balans mellan frukt, socker och syra. Druvorna plockas för hand och läggs i 20 kilos backar för att transporteras till vineriet. Detta för att de skall komma fram i bästa möjliga skick. I vineriet avstjälkades klasarna och druvorna pressades mycket försiktigt. Endast den fritt runna juicen ur denna pressning används till Lagar de Cervera. Därefter jästes vinet på rostfria ståltankar vid ca 16-17 C. Endast en del av vinet genomgick den malolaktiska jäsningen för att få perfekt balans mellan syra, frukt och smak. Vinet buteljerades i januari 2006 och släpptes efter en kort tid till försäljning. Vintypen skall alltid drickas så ung och fräsch som möjligt.
Lagringsmöjligheter: Vinet är färdigt för konsumtion och vinner inte på ytterligare lagring.
Passar bra till: Eleganta rätter av fisk och skaldjur.
Beskrivning: Helt klar, ljusgul färg med gröna reflexer. Frisk fräsch aromatisk doft med fina inslag av blommor och tropisk frukt. Smaken är frisk, ren och välbalanserad med bra aromatiska toner. Lång mycket god eftersmak.
Framställning: Druvorna växer i den sydligaste delen av Rias Baixas, El Rosal. Det milda vädret i detta område gör att druvorna mognar tidigt och jämt. Alla druvorna kommer från de egna odlingarna. 2005 var ett mycket bra år i Rias Baixas och man hade jämn bra mognad på druvorna som var i perfekt balans mellan frukt, socker och syra. Druvorna plockas för hand och läggs i 20 kilos backar för att transporteras till vineriet. Detta för att de skall komma fram i bästa möjliga skick. I vineriet avstjälkades klasarna och druvorna pressades mycket försiktigt. Endast den fritt runna juicen ur denna pressning används till Lagar de Cervera. Därefter jästes vinet på rostfria ståltankar vid ca 16-17 C. Endast en del av vinet genomgick den malolaktiska jäsningen för att få perfekt balans mellan syra, frukt och smak. Vinet buteljerades i januari 2006 och släpptes efter en kort tid till försäljning. Vintypen skall alltid drickas så ung och fräsch som möjligt.
Lagringsmöjligheter: Vinet är färdigt för konsumtion och vinner inte på ytterligare lagring.
Passar bra till: Eleganta rätter av fisk och skaldjur.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 129 Kr | 2304401 | Beställning |
Kommentarer