Ravenswood Vintner's Blend Zinfandel - 2011

Information
4 32 6.93

RÖDA VINER 13.5%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:0,0,0,0,2,6,13,10,1,0&chds=0,13&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

Ravenswood

Ursprung

USA, Kalifornien

Leverantör

Bibendum




Skapades 2008-01-12
av iglaset
Smaktyp: Rött vin fylligt
Druvor: Zinfandel 78%, Carignan 9%, Petite Sirah 5%, Övriga druvor 3%, Resterande druvor-ingen uppgift
Beskrivning: Klar, mörk röd färg med lätta mognadstoner. Fyllig doft. Härlig söt fruktighet av mörka bär. Vaniljiga ekfatstoner med viss rökighet. Smaken är maffig och lite eldig. Strävheten är markant men väl balanserad med den söta, mörka fruktigheten med drag åt mogna Björnbär och jordgubb. En viss kryddighet gör sig gällande och i avslutningen framträder en trevlig liten friskhet. Fatkaraktären är tydlig men väl balanserad.
Passar till: Kraftfullt vin med mycket smak. Här gäller det att matcha med minst lika kraftfull mat. Mörkare kött, så som nöt och vilt blir perfekt, gärna med smakrika tillbehör som t ex svampsås. Till grillade kraftigare kötträtter är vinet också perfekt. Servera gärna en reducerad balsamicovinägersås till, det kommer göra vinet mjukare och mer njutbart genom att strävheten och syran i vinet mildras.
Framställning: ”No Wimpy Wines” är Ravenswoods slogan och den säger mycket. Vinerna ska vara lika kraftfulla och bra som attityden hos vinmakaren och hela hans team. Detta vin ingår i serien ”Vintners Blend”, vilket betyder att man har blandat vin från egna vingårdar – ca 40% - med noga utvalt vin från andra producenter. Ravenswoods vinmakare, Joel Peterson, letar varje år efter små kvantiteter av exceptionellt bra viner för att blanda med. Ravenswoods egna basvin görs enligt traditionella metoder. Vinet jäser i små träkar och man förlitar sig helt på druvornas naturliga jäst. Ibland får stjälkarna vara medför att addera karaktär och kraft. Hatten (skal och kärnor) pressas ner i vinet tre till fem gånger per dag, för hand och med hjälp av maskiner. Vinet lagras sedan i franska ekfat i 12 månader, varav 25% är nya fat, och klaras med hjälp av äggvita. Filtrering och centrifugering försöker man i största möjligaste mån hålla sig borta ifrån, efter som det också tar bort smak. Utöver ”Vintners Blend Series” gör Ravenswood också ”County Series” (viner gjorda på druvor från olika vingårdar i ett vindistrikt) och “Vineyard Designated Series” (viner från specifika vingårdar i Napa och Sonoma).
Mer information finns på www.ravenswood-wines.com.
Lagring: Utmärkt att dricka nu men kan också lagras några år.
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 99 Kr 2600101 Beställning
Logga in först
Årgång
2011
tony.irstad
mer än 4 år sedan (2014-12-27 17:04)
Robust och rejält, en återkommande favorit
8
Osiboko
ungefär 5 år sedan (2014-06-15 16:20)
Rejält, gött rödvin.
8
YlvaW
mer än 7 år sedan (2012-04-08 18:42)
Påsk hos Malin o Marko
7
kultingen
nästan 9 år sedan (2010-08-11 14:42)
Ett förträffligt vin , myndigt och robust.
9