Färg: Hög intensitet, blåröd nyans.
Doft: Stor, mycket bärig med inslag av mörka bär, blåbär och peppar.
Smak: Fyllig, mycket bärig med inslag av vinbär, blåbär och en tydlig karaktär av svartpeppar.
Konsumtion: 2-10
Användning: Smakrika kötträtter, vilt och grillat. Starka hårdostar.
Wynns är den största odlaren i Coonawarra, Australiens mest speciella vindistrikt. Det speciella ligger i jordmånen som lämpar sig alldeles särskilt för rödvinstillverkning, och därför odlar man stora mängder shiraz i området.
Men på Wynns räcker det inte med att man har de bästa vingårdarna. Man gör också ett mycket strängt urval av druvor när man ska göra sina bästa viner, och därför används bara var hundrade druva till Michael Shiraz, det enda vin som på allvar kan utmana Penfolds Grange, Australiens främsta shirazvin.
Förhållandena är i det närmaste idealiska i Coonawarra, med den berömda röda jorden, terra rossa, som främsta orsak. Distriktets geografiska läge, så långt söderut man kan komma i South Australia, gör klimatet relativt svalt, vilket också är bra för kvaliteten. Viktigast är ändå det otroliga kvalitetsmedvetande som har funnits hos Wynns ända sedan John Riddoch, en skotsk immigrant, upptäckte den röda jorden 1891 och planterade de första vinstockarna i Coonawarra. Han insåg omedelbart vikten av att ha kontroll över jäsning och lagring, och byggde därför 1896 det berömda vineriet med tre gavlar som syns på etiketten.
Wynns Michael Shiraz är gjort på 100 procent shiraz som har jäst och sedan lagrats i 18 månader på nya och ett år gamla amerikanska och använda franska ekfat.
Doft: Stor, mycket bärig med inslag av mörka bär, blåbär och peppar.
Smak: Fyllig, mycket bärig med inslag av vinbär, blåbär och en tydlig karaktär av svartpeppar.
Konsumtion: 2-10
Användning: Smakrika kötträtter, vilt och grillat. Starka hårdostar.
Wynns är den största odlaren i Coonawarra, Australiens mest speciella vindistrikt. Det speciella ligger i jordmånen som lämpar sig alldeles särskilt för rödvinstillverkning, och därför odlar man stora mängder shiraz i området.
Men på Wynns räcker det inte med att man har de bästa vingårdarna. Man gör också ett mycket strängt urval av druvor när man ska göra sina bästa viner, och därför används bara var hundrade druva till Michael Shiraz, det enda vin som på allvar kan utmana Penfolds Grange, Australiens främsta shirazvin.
Förhållandena är i det närmaste idealiska i Coonawarra, med den berömda röda jorden, terra rossa, som främsta orsak. Distriktets geografiska läge, så långt söderut man kan komma i South Australia, gör klimatet relativt svalt, vilket också är bra för kvaliteten. Viktigast är ändå det otroliga kvalitetsmedvetande som har funnits hos Wynns ända sedan John Riddoch, en skotsk immigrant, upptäckte den röda jorden 1891 och planterade de första vinstockarna i Coonawarra. Han insåg omedelbart vikten av att ha kontroll över jäsning och lagring, och byggde därför 1896 det berömda vineriet med tre gavlar som syns på etiketten.
Wynns Michael Shiraz är gjort på 100 procent shiraz som har jäst och sedan lagrats i 18 månader på nya och ett år gamla amerikanska och använda franska ekfat.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 516 Kr | 2632801 | Beställning |
750 ml | 519 Kr | 9741101 | Beställning |
Kommentarer