Duca d'Aragona - 2003

RÖDA VINER 13.5%
Skapades 2007-08-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet, granatröd nyans.
Doft: Medelstor, varm med inslag av hallon och björnbär.
Smak: Medelfyllig, eldig och generöst jordgubbsbärig med tydligt inslag av ek.
Konsumtion: 0-3
Användning: De flesta rätter av nöt-, lamm- och fläskkött. Smakrika hårdostar.

Apulien tillhör de senaste årens stora överraskningar i vinvärlden. Området, som utgör klacken på den italienska stöveln, har i över tvåtusen år producerat enklare viner för lokal konsumtion, men nu kommer plötsligt många av de mest prisvärda vinerna därifrån. En vinrevolution, varken mer eller mindre, har ägt rum.

Candido tillhör den grupp som leder revolutionen, och man gör det utan att överge de traditionella druvsorterna och smakerna. Firman bildades 1925 av Fransesco Candido och sköts av sönerna Giacomo och Alessandro. Tillsammans med vinmakaren Severino Garofano har man moderniserat vineriet och gått över till så gott som ekologisk vinodling, där konstgödsel, insektsmedel och moderna bekämpningsmedel är helt bannlysta.Egendomen omfattar 137 hektar vinodlingar och man producerar totalt nära 2 miljoner buteljer varje år. Inte mindre än 83 procent går på export, vilket säger en del om hur attraktiva vinerna är.Duca d'Aragona är gjort på 80 procent negro amaro och 20 procent montepulciano från vingårdar i Guagnano och San Donaci. Druvorna har krossats och jäst vid 29 graders temperatur med odlad jästkultur, under det att skalresterna hela tiden har tryckts ner i musten med en automatisk pistong. Efter försiktig pressning har vinet lagrats 12 månader på fransk ek. Under tiden genomgick vinet malolaktisk jäsning.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 7331401 Beställning
750 ml 129 Kr 3234701 Beställning
Kommentarer