Raccolto Nero d'Avola Cabernet Sauvignon - 2008

Information
3 27 6.84

RÖDA VINER 14%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:0,0,0,1,3,6,6,8,3,0&chds=0,8&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

Nordic Sea Winery

Ursprung

Italien, Sicilien

Leverantör

Oenoforos




Skapades 2010-03-20
av iglaset
Produkttyp: Röda viner - medelfylliga
Färg: Mörk röd.
Doft: Fruktig och kryddig frisk doft med inslag av plommon, svarta vinbär, lakrits, mörk choklad och fat.
Smak: Medelfyllig, välstrukturerad smak med lätt kryddig mörk bärfrukt i läcker balans med friska, mjuksträva syror och diskret fatkaraktär, inslag av lakrits och viol. "Fruktigt & smakrikt" på gränsen till "Kryddigt och mustigt".
Passar till: Pastarätter och de flesta kötträtter, alltifrån gris till lamm, nöt och vilt.
Tillverkning & lagring: Druvsorterna jäser separat i ståltank efter pressningen. Nero d'Avola jäser i 5-6 dagar vid 25° C och sedan lämnas vinet med sitt skal i 2 dagar. Cabernet Sauvignon jäser i 28° C i 6-8 dagar och lämnas med sitt skal i 1-2 dagar. Musten överpumpas 2-3 gånger per dag under jäsningen. Efter den malolaktiska jäsningen i ståltank lagras 50% av Cabernet Sauvignon på franska och amerikanska barriquer i 6 månader varav 30% av faten är nya och resterande del av faten är använda 2-3 gånger. Nero d'Avolan lagras enbart i ståltank. När vinet uppnått den struktur som vinmakaren önskar blandas den fatlagrade Cabernet Sauvignonen med den del som lagrats separat i ståltank och sedan även med Nero d'Avolan. Detta är den slutliga cuveén som är klar.
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
1500 ml 159 Kr 8274906 Beställning
3000 ml 229 Kr 8274908 Beställning
Logga in först
Årgång
2005
2008
2010
2013
bonath
nästan 8 år sedan (2012-01-12 19:54)
Jag gillar fruktiga och liiiite halvsöta rödviner som detta.
8
ravon
mer än 9 år sedan (2010-04-01 13:36)
Jag skulle säga att det är extremt prisvärt. Lite halvsött.
9
Perogen
nästan 10 år sedan (2010-01-21 20:30)
Prisvärt vin! För de ynka 89 får man en schysst vardagsmiddagsvin :)
7