Passione Nera Luxardo

SPRIT 38.5%
Nigab
Skapades 2007-12-15 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Italien
Stil
Likör
Senaste betygen
Passione Nera är en infusion av grön siciliansk anis och ren sädessprit. Den svarta färgen får den från fläderbär (Sambuca Nigra på latin). Den svarta färgen gör att produkten inte får kallas sambuca - den intensiva smaken av stjärnanis är dock precis den samma som i vattenklar sambuca. Passione Nera avnjutes lämpligast efter maten i små glas, rumstempererad eller on the rocks.

Sambuca blev populär i Italien på 50-talet och har sedan spridits över världen tillsammans med det framgångsrika italienska köket. Den milda smaken av anis och den kraftigare sötman har gjort sambuca betydligt populärare än de likaledes aniskryddade "kusinerna" ouzo (från Grekland) och pastis (från Frankrike).

Företaget Luxardo etablerades 1821 och är fortfarande i familjen Luxardos ägo. Luxardo är en av de äldsta europeiska producenterna av likör och låg fram till andra världskriget i staden Zara i det som idag är Slovenien. Under kriget förstördes fabriken helt och man flyttade då verksamheten till Torreglia i Veneto i norra Italien. Luxardos varumärken levereras över så gott som hela världen. Man producerar idag alla varianter av traditionella italienska likörer.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 205 Kr 7009702 Beställning
Kommentarer