Betyg
9
Senaste betygen
JohanFrolinghaus
2016-03-08chuck
2015-08-12talts
2015-07-17Kaminos
2015-04-13Alex_alkis
2015-03-31
Typ: Irländsk Premium blend.
Tillverkning: Trippeldestillerad, blandning av grain whiskey och pot-still whiskey. Råvarorna som används för den irländska whiskeyn torkas i slutna brännugnar där röken leds bort. Irländsk whiskey blir därför mycket mjukare än sin skotska släkting. Jameson är lagrad i mellan fem och tio år på bourbon och sherryfat.
Doft: Mild med ton av malt och sherry
Smak: Medelfyllig, smakrik, fruktig whiskey med viss sötma
Eftersmak: Lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad
Producent: Irish Distillers
Historik: John Jameson kom till Dublin omkring 1770 där han köpte in sig i ett destilleri på Bow Street i stadens centrum. 1780 blev han ensam ägare och byggde då om hela fabriken efter eget huvud. Jameson’s whiskey blev allt populärare och Jameson själv blev den förste i en ny dynasti. Till sist ägde Jameson’s flera destillerier på Irland och hade 9 miljoner liter som låg och mognade under Dublins gator. 1966 gick Jameson samman med Paddy och John Powers, i nybildade Irish Distillers Group
Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500 talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stava med ett ”e”. Medan skottarna som regel destillerar sin whisky två gånger, väljer irländarna vanligen att destillera sin whiskey tre gånger.
Tillverkning: Trippeldestillerad, blandning av grain whiskey och pot-still whiskey. Råvarorna som används för den irländska whiskeyn torkas i slutna brännugnar där röken leds bort. Irländsk whiskey blir därför mycket mjukare än sin skotska släkting. Jameson är lagrad i mellan fem och tio år på bourbon och sherryfat.
Doft: Mild med ton av malt och sherry
Smak: Medelfyllig, smakrik, fruktig whiskey med viss sötma
Eftersmak: Lång, sammansatt eftersmak med inslag av frukt och choklad
Producent: Irish Distillers
Historik: John Jameson kom till Dublin omkring 1770 där han köpte in sig i ett destilleri på Bow Street i stadens centrum. 1780 blev han ensam ägare och byggde då om hela fabriken efter eget huvud. Jameson’s whiskey blev allt populärare och Jameson själv blev den förste i en ny dynasti. Till sist ägde Jameson’s flera destillerier på Irland och hade 9 miljoner liter som låg och mognade under Dublins gator. 1966 gick Jameson samman med Paddy och John Powers, i nybildade Irish Distillers Group
Den irländska whiskeyn har en lång tradition. Det är troligt att irländarna började destillera redan under 500 talet. Irländsk whiskey är den enda europeiska whisky som stava med ett ”e”. Medan skottarna som regel destillerar sin whisky två gånger, väljer irländarna vanligen att destillera sin whiskey tre gånger.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
350 ml | 149 Kr | 49802 | Ordinarie |
600 ml | 260 Kr | 7065804 | Beställning |
700 ml | 285 Kr | 49801 | Ordinarie |
4500 ml | 1599 Kr | 7065808 | Beställning |
Kommentarer
talts
Kaminos
Hassle
hoods
toastedpig
eriked
Islay_Viper
lasseg