Sarpa di Poli

SPRIT 40%
Bibendum
Skapades 2007-01-17 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Italien
Stil
Grappa
Senaste betygen
Beskrivning: Grappan har en vattenklar färg. Doften är mycket generös och fruktig med toner av banan och päron. Smaken är torr, aromatisk och eldig med inslag av granskott och enbär. Eftersmaken är lång och kraftfull.
Passar till: Denna Grappa passar utmärkt att dricka som digestif efter maten.
Framställning: Jacopo Poli är en av världens ledande Grappatillverkare. Destilleriet ligger i Bassano som anses vara Italiens centrum för Grappatillverkning. Sarpa di Poli är en Grappa som destillerats av restprodukter från vintillverkningen. Det är pressresterna av druvorna Merlot och Cabernet Sauvignon som odlats vid Breganze Hills i Venetien. Poli använder helt färska pressrester så direkt efter pressningen körs de till fabriken där de omgående destilleras. Att destillering kan ske beror på att pressresterna innehåller en viss del alkohol. De vintillverkare som anlitas som leverantörer av druvor är noga utvalda. Destillationen sker med traditionell ångdestillering från mitten av september till början av november. Man använder en antik anläggning där pannorna är tillverkade i koppar och är en av få i sitt slag i Italien. Grappan har efter destillationen en alkoholhalt på 75% och blandas ned med destillerat vatten till 40%. Den lagras 6 månader på ståltankar innan kylstabilisering, filtrering och buteljering sker.
Lagring: Buteljen bör förvaras stående. Efter buteljeringen sker ingen ytterligare mognad eller utveckling av produkten. Den kommer därför att smaka likadant om man väljer att spara den i ett par år. Öppnad butelj håller optimal kvalitet i minst tre månader. Efter längre förvaring kan produkten börja åldras.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 359 Kr 7036201 Beställning
700 ml 379 Kr 7036201 Beställning
Kommentarer