Borghetti

SPRIT 31%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-01-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Italien
Stil
Likör
Senaste betygen
Karaktär: Tydlig arom av fin espresso. Rik och mjuk smak som är unik med sitt kraftiga inslag av nybryggt kaffe, spetsat med fin sprit och avrundat med brunt socker.
Passar till: Borghetti är en otroligt användbar produkt. Drick den som den är som avec med is, i kaffet, skaka den i kalla kaffedrinkar, varma longdrinks… Den är underbart god att hälla direkt på vaniljglassen eller att använda i Tiramisun.
Mer om Borghetti: Borghetti må vara en ny produkt i Sverige, men är faktiskt alla kaffelikörers original – redan år 1860 kom italienaren Ugo Borghetti på originalreceptet till denna karaktärsfulla espressolikör. Själva råvaran bryggs i en apparat som mäter två gånger två meter med kaffefilter stora som tefat. Bredvid bryggaren står ett jättelikt kar av rostfritt stål där rykande kaffesump hamnar innan den körs bort med hjälp av skottkärra… Enligt italienaren Ugo Borghettis originalrecept från 1860 får endast utvalda kaffesorter av högsta kvalitet användas i likören som bär hans namn. Grunden var redan då, och är än idag, en noga utvlad blend på mjukt smakrika arabicabönor och kraftfulla robustabönor. En blandning som ger ett aromatiskt kaffe med både djup och karaktär. När espresson är färdig tillsätter man ett spritdestillat som ger en slutlig alkoholhalt på 31 procent och sötar den med kristallerat socker innan den buteljeras. Idén bakom kaffelikören kommer från en gammal turkisk tradition där man drack en lite kopp starkt, kallt kaffe smaksatt med sprit och ordentligt stöad med socker. Vanan att dricka kaffe kom annars från araberana som förde drycken till Europa på 1600-talet. Särskilt i Italien anammade man den österländska seden och i mitten av 1800-talet etablerades kaffebarer runt om i landet. I takt med det ökade espressodrickandet, ökade också intresset för kaffelikörer. Borghetti är god som den är, gärna med is, till desserter, i bakverk eller drinkar.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 165 Kr 8684102 Beställning
700 ml 239 Kr 7043301 Beställning
Kommentarer