Betyg
0
Senaste betygen
pinkknives
2010-09-24
Smaktyp: Röda viner, fruktiga & smakrika
Beskrivning: Doften är bra och komplex med inslag av katrinplommon, krydda, rostade fat samt köttighet. Smaken har bra koncentration och läcker frukt.
Passar till: Till lite kraftigare köttanrättningar samt utvalda ostar. Varför inte en grillad T-bone med sallad och grillade majskolvar och skogschampinjoner.
Framställning: Världens mest berömda ”Flying Winemaker” Jacques Lurton och en av världens mest meriterade vinkonsult François Lurton lotsar sitt företag mot världsberömmelse. De tillhör definitivt de ledande i Argentina, Chile och Rueda. Just nu bygger de en mycket stor vinanläggning i Mendoza Argentina, större än den på Château Bonnet!
Druvorna som är mycket mogna avstjälkas och krossas. Jäsningen sätts igång med utvalda jästkulturer. Temperaturen under jäsningen är relativt låg och skalmacerationen är förlängd för att ge kraft, färg och tanniner. Den första pressningen och den självrunna musten förs redan till ekfat där de genomgår mallolaktisk jäsning och lagring under sex månader. Vinet klaras men filtreras inte.
Lagring: Är mycket god att dricka idag, men vinner också på att lagras några år.
Beskrivning: Doften är bra och komplex med inslag av katrinplommon, krydda, rostade fat samt köttighet. Smaken har bra koncentration och läcker frukt.
Passar till: Till lite kraftigare köttanrättningar samt utvalda ostar. Varför inte en grillad T-bone med sallad och grillade majskolvar och skogschampinjoner.
Framställning: Världens mest berömda ”Flying Winemaker” Jacques Lurton och en av världens mest meriterade vinkonsult François Lurton lotsar sitt företag mot världsberömmelse. De tillhör definitivt de ledande i Argentina, Chile och Rueda. Just nu bygger de en mycket stor vinanläggning i Mendoza Argentina, större än den på Château Bonnet!
Druvorna som är mycket mogna avstjälkas och krossas. Jäsningen sätts igång med utvalda jästkulturer. Temperaturen under jäsningen är relativt låg och skalmacerationen är förlängd för att ge kraft, färg och tanniner. Den första pressningen och den självrunna musten förs redan till ekfat där de genomgår mallolaktisk jäsning och lagring under sex månader. Vinet klaras men filtreras inte.
Lagring: Är mycket god att dricka idag, men vinner också på att lagras några år.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 95 Kr | 7082901 | Beställning |
Kommentarer