MacArthur's

SPRIT 40%
Stellan Kramer AB
Skapades 2007-02-12 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Tillverkningssätt
Blended
Stil
Whisky
Senaste betygen
Undefined
2007-04-17 4
Färg: Gyllengul
Doft: Diskret, jordig doft med inslag av halm.
Smak: Elegant, fruktig smak med måttlig rökighet, fatton och inslag av malt och vanilj.
Temperatur: Serveras rumstempererad.

MacArthur's Scotch Whisky har druckits och uppskattats ända sedan 1877. Noggrant utvald maltwhisky från det skotska höglandet och grainwhisky från lågländerna har blandats för att skapa denna robusta whisky som har en mild, något rökig smak med inslag av vanilj.

MacArthur's representerar en utomordentligt prisvärd whisky vilket har gjort den till en favorit världen över.

Den vapensköld som kan ses på etiketten är samma vapensköld som 1797 gavs till John MacArthur, officer vid The Royal Navy. På skölden syns två korsade kornkvistar, omgivna av tre antika kronor. Nedtill återfinns mottot Ex Frumento ad Maturitatem; från korn till lagring, inskrivet. Detta motto omfattar hela whiskyprocessen från råvaran som förädlas genom maltning, destillering och slutligen lagras på fat.

En blended skotsk whisky kan bestå av en kombination av över 40-50 olika whiskysorter från olika malt- och sädesdestillerier. Den vanligaste sammansättningen är 60% säd och 40% malt. Andelen malt avgör smakens kvalité och mildhet. Varje whisky som används i blandningsprocessen har vanligtvis fått mogna i ungefär fem år, men det finns ett antal skotska whiskysorter som innehåller blandningar som fått mogna ännu längre.

Leverantör är Inver House Distillers, som grundades 1964. Företaget var ursprungligen amerikanskt men köptes 1988 av bolagets skotska ledning tillsammans med de anställda.
Idag är Inver House en självständig och oberoende skotsk verksamhet som äger fem högt ansedda maltdestillerier.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 205 Kr 59901 Ordinarie
Undefined
2007-04-17 4

Kommentarer