Beringer North Coast Zinfandel - 1999

RÖDA VINER 13.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2006-12-28 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
North Coast USA
Druva
Zinfandel
Senaste betygen
joback
2007-07-05 9
Beringer grundades 1876 av de tyska bröderna Jacob och Frederick Beringer. Sedan augusti 2000 ägs företaget av Foster´s Brewing Group of Australia. Idag består Beringer Wine Estates av sex vingårdar och produktionsenheter. Beringer Vineyards i Napa är störst, därefter kommer Meridian i Paso Robles, Chateau St Jean och Chateau Souverain, båda i Sonoma, samt de små boutiquevingårdarna Stags Leap Winery och St Clement i Napa. Beringer tillverkar viner i fyra olika serier; Stone Cellars, Founders Estate, Appellation Collection och Private Reserve. Unikt för Beringer är frånvaron av enkla viner, deras "lägsta" serie Stone Cellars håller hög kvalitet, trots stora volymer.

Smaktyp: Fruktiga och Smakrika
Framställning: Efter jäsning ligger vinet en kort tid i rostfria tankar. Därefter lagras drygt hälften av vinet på amerikanska ekfat i sju månader, varefter det blandas med det övriga vinet.
Karaktäristik: Mörk röd färg. Fruktig kraftfull bouquet. Fylligt med örter och frukt i smaken och med inslag av ek. Bra strävhet och lång eftersmak.
Användning: Lämpligt till kraftiga och smakrika rätter av kött och vilt, gärna stekta eller grillade.
Övrigt: Zinfandel är Kaliforniens egen druvsort och ger bäst resultat i svalt klimat. Druvorna odlas därför i regionen North Coast. Zinfandel är sannolikt en korsning mellan delvis utdöda druvor som spriddes i USA på 1800-talet. Det finns några gamla vingårdar kvar med orginalstockar, som är 50-100 år eller äldre. Det var ofta italienska invandrare och ättlingar som varhelst de flyttade planterade Zinfandel. Idag har amerikanarna återupptäckt Zinfandel och nu nyplanteras de flitigt runt om i Kalifornien.
joback
2007-07-05 9

Kommentarer