Arette Unique Añejo

SPRIT 40%
aliasSmith
Skapades 2007-11-20 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Porter
2007-08-16 10
Arette Unique vann silvermedalj i kategorin "Sveriges bästa lagrade tequila" i Apéritif #3, 2006 och var ”Starkt rekommenderad” i ”Livets Goda” #17, 2005. Arette Unique tillverkas i begränsad upplaga - endast 3000 flaskor eller 1000 liter tillverkas varje år. Den serveras bäst som en exklusiv avec och snäppet under rumstemperatur i ett Riedel tequilaglas. Arette Unique är ett suveränt komplement till desserter och choklad där dess mjukhet kommer till sin fulla rätt.
Färg, doft och smak
Gyllenbrun. Sötma, fruktig, choklad, vanilj och cederträ. Öppnar mjuk och relativt sött med fruktighet, stor kropp med peppar, cederträ, vanilj och viss kryddighet. Avslutar med choklad, kryddighet, viss hetta. Trots sin långa lagringstid behåller Arette Unique en viss agavekaraktär.
Tillverkning och lagring
Agaven som används vid tillverkningen odlas på egna fält i utkanterna av tequila. Den får ett förhållandevis högt fiberinnehåll och lågt vatteninnehåll, vilket ofta ger både citruskaraktär och örtighet. Agavens stam, piñan, tryckkokas i en autoclavé, vilket ger angenäma aromer från den råa agaven. Den lagras sex år på tre olika fat - Early Times Bourbon, Limousine och Jack Daniel's whiskey.
Om destilleriet
Destiladora Azteca de Jalisco ägs av bröderna Eduardo och Jaime Orendain som kommer från en familj som varit viktig i tequilaindustrin och för staden Tequila sedan mitten av artonhundratalet. Eduardo har både varit borgmästare i Tequila och ordförande i Camara Nacional de la Industria Tequilera.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
350 ml 580 Kr 7700802 Beställning
Porter
2007-08-16 10

Kommentarer