Luxardo Limoncello

SPRIT 27%
Nigab
Skapades 2007-12-15 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Italien
Stil
Likör
Senaste betygen
Jerry R1
2010-04-29 1
Limoncello är en italiensk specialitet som de senaste tio åren vunnit allt större popularitet runt om i världen. Limoncello från Luxardo utmärker sig genom sin mycket intensiva och rena citronsmak, och den görs uteslutande på solmogna citroner, socker och sädessprit, utan tillsatts av aromämnen.

Limoncello avnjutes iskall efter maten eller serverad som en drink on the rocks. Det är också mycket gott att hälla en skvätt Limoncello på vaniljglass. Att Luxardo Limoncello är gjord helt på naturliga råvaror betyder att den innehåller naturliga oljor från citronen, vilka kan lägga sig som en lätt beläggning på insidan av flaskans hals. Detta är alltså ett kvalitetstecken, och beläggningen löses lätt upp genom att vända flaskan upp och ned några gånger.

Familjeföretaget Luxardo är en av de äldsta europeiska producenterna av likör, grundad ursprungligen i staden Zara, i nuvarande Slovenien. Anläggningarna i Zara förstördes fullständigt under andra världskriget, och många medlemmar av familjen fick sätta livet till. Efter kriget byggdes verksamheten åter upp i Torreglia i Italien, och Luxardo är idag en av Italiens de ledande likörproducenter. Man producerar alla olika traditionella italienska likörer och exporterar idag över hela världen.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 169 Kr 8015102 Beställning
Jerry R1
2010-04-29 1

Kommentarer