Larsen Viking Ship Ruby

SPRIT 40%
Nigab
Skapades 2007-05-10 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Stil
Cognac
Senaste betygen
Larsen Cognac grundades 1926 av norrmannen Jens-Reidar Larsen, som vid ett besök i Cognac i södra Frankrike blev så förtjust i landskapet (och i drycken) att han valde att stanna. Larsen Cognac är fortfarande ett familjeföretag, och det är idag Jens-Reidars sonson, Frédéric Larsen, som är VD.

Förutom att Larsen har lyckats att behålla företaget i familjens ägo, har man också varit mycket noga med att hålla en tydlig smakprofil på alla sina cognacs. Då andra producenter med tiden låtit fatkaraktären bli allt mer dominerande har Larsen varit noga med att behålla en ren och fruktig stil, med inslag av aprikos och persika.

Larsen har alltid vårdat sitt nordiska arv. Som ett led i detta buteljerar man en särskilt utvald blandning Fine Champagne Cognac på flaskor i form av vikingaskepp, gjorda i äkta Limoges-porslin.

Fine Champagne innebär en blandning av destillat från deldistrikten Grand och Petite Champagne, där minst 50 procent måste komma från Grand Champagne. I stilen blir en Fine Champagne lite stramare, och innehållet i vikingaskeppen avviker därför lite från Larsens vanliga fruktiga stil.

Denna cognac, med elegans, kraft och tydlig kryddighet, avnjutes bäst som avec till kaffet efter en god måltid.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 1899 Kr 8030901 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer