Cruzan Single Barrel Rum

SPRIT 40%
Skapades 2006-12-15 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
USA Virgin Islands
Stil
Rom Mörk
Senaste betygen
Kristoffer
2009-10-16 9
Färg: Mörkt bärnstensfärgad
Doft: Stor med tydlig fatkaraktär och inslag av vanilj
Smak: Mjuk söt karaktär med inslag av fat, vanilj och toffee
Användning: Passar som avec, med krossad is eller en droppe vatten

Traditionen att tillverka rom på den karibiska paradisön St. Croix hänger intimt samman med produktionen av socker. Grödan introducerades av engelsmännen i början av 1600-talet och knappt 300 år senare hade den gjort ön till en av Karibiens rikaste.

Familjen Nelthropp som bott på St.Croix i sju generationer har ägt ett flertal av öns socker- och romplantager. Man är också ägare till Cruzan Rum Distillery, grundat 1760. Då framställdes rommen hantverksmässigt av öns egna råvaror. Numera odlas inte längre socker på St. Croix och Cruzan köper in sin melass från andra öar i Karibien eller från Central- eller Sydamerika. Det hantverksmässiga spelar fortfarande en stor roll hos Cruzan, men man har bytt ut gamla pot stills mot kolonnpannor, förbättrat jäsmetoder och investerat i ett välutrustat laboratorium. Den rom som produceras idag är ren, elegant och rund. Med sådana egenskaper har den gjort sig populär hos både konnässörer och barbesökare. Förutom 2-årig ljus och mörk rom görs en 5-årig mörk, Diamond Estate, samt en Single Barrel där äldsta ingående destillat är 12 år. Som komplement till dessa produceras även en rad smaksatta romsorter.
Tack vare den genomgående höga kvaliteten har Cruzans olika romstilar vunnit pris i flera internationella dryckestävlingar.

Cruzan Single Barrel är världens första Single Barrel rom och Cruzans Rums eget flaggskepp.

Cruzan Single Barrel är en unik blend baserad på noggrant utvalda romdestillat lagrade 5-12 år.

Cruzan Single Barrel är framställd via en unik lagringsmetod med en andra lagring på nya vita amerikanska ekfat. Cruzan Single Barrel erbjuder ett antal numrerade buteljer i handblåsta, signerade flaskor
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
700 ml 479 Kr 8051901 Beställning
Kristoffer
2009-10-16 9

Kommentarer