Luxardo Maraschino

SPRIT 32%
Nigab
Skapades 2007-12-15 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Italien
Stil
Likör
Senaste betygen
Maraschino tillverkas genom att man destillerar saften av en särskild sorts sura körsbär (marasca). Marascakörsbären växer på bergssluttningar nära Padova i nordöstra Italien. Destillatet lagras sedan i minst 2 år på fat av finskt askträ. Den färdiga produkten säljs bl a till chokladtillverkare och parfymproducenter eller spädes ut med destillerat vatten och rent socker till Maraschino 32%.

Bakgrunden till den välkända bastomspunna flaskan är att man från början ville undvika att flaskorna skulle gå sönder vid båttransporten mellan glasbruket i Murano och fabriken. Nu har den blivit ett berömt kännemärke för Maraschino Luxardo. Flaskorna kläs fortfarande för hand av hantverkare i Torreglia.

Ett klassiskt användningsområde för maraschino är som smaksättning i fruktsallader, uppfriskande i long drinks, smakrik i cocktails och i bakverk. Dessutom smakar den utmärkt tillsammans med italiensk glass.

Företaget Luxardo i Torreglia i norra Italien etablerades 1821 och är fortfarande i familjen Luxardos ägo. Maraschino är en av företagets stora produkter och exporteras till nästan 40 länder. Luxardo äger egna odlingar med över 20.000 marasca-körsbärsträd.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 209 Kr 8073802 Beställning
Kommentarer