Valle Reale - 2003

RÖDA VINER 13%
Sigva
Skapades 2007-03-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2003
2007
2008
Druvor: 100% Montepulciano.
Karaktär: Medelstor, djup och koncentrerad doft med inslag av ekfat. Smaken är medelfyllig, ren och modernt fruktig med en sötsyrlig nyans av körsbär. Innehåller en touche av högklassig tobak och soltorkade körsbär. Den relativt långa eftersmaken.
Passar till: Montepulciano d’Abruzzo passar i största allmänhet till medelkraftiga till kraftiga kötträtter, men också till fågelrätter och rika rätter av vit fisk Det viktiga är att matcha frukten, vilket man kan göra med något sötaktiga tillbehör (ugnsbakade tomater, rotfrukter, smakrika mörka rödvinssåser som smaksatts med starkviner och/eller balsamicovinäger samt till marinader med viss sötma. Alternativt gräddiga eller krämiga tillbehör (risotto, gratänger, såser med grädde, smörstekt svamp, smält ost). Vinerna passar också bra till ostar som kombinerar krämig konsistens och sälta.
Vininflikation: Handskörd den 15 oktober från 30 år gamla vinstockar. Mjuk pressning. Maceration i 15-20 dagar. Temperaturkontrollerad jäsning i 7 dagar upp till 28 grader. Pigeage tre gånger dagligen tills jäsningen var över. Lagrat på 2-3 år gamla, franska, 225 l ekfat från Troncais i 12 månader. Ingen filtrering. Vilat på flaska i 4 månader.
Vinmakare: Gulio Vecchio, Leonardi Valenti.
Producenthistorik: Familjen Pizzolo som ursprungligen kommer från Verona, har i många år varit involverade i jordbruk. Idag äger familjen tre vingårdar, och är dessutom verksamma inom fiskodling och livsmedelsindustrin. Vingården Valle Reale skapades 1990, och idag finns det 4 viner från gården. Trots den korta tiden som vingården varit i bruk så har man redan fått utmärkelser från Gambero Rosso och Robert Parker.
Området: Vingården Valle Reale ligger långt upp i bergen i en dal, omgärdad av tre vackra nationalparker. Vintrarna är kalla och somrarna varma. Stor temperaturmässig skillnad dag och natt vilket bidrar till den sena skörden och den mycket höga smak- och doftintensiteten.på vinerna härifrån. Druvorna har sakta fått mogna fram i sin egen takt. Jämfört med druvor som vuxit närmare kusten skiljer det nästan en månad på skördetiden.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 134 Kr 8082401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer