Allesverloren Fine Old Vintage - 1999

STARKVIN 18%
janake Wine Group
Skapades 2008-03-09 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
1999
2007
Har Du tagit reda på om Du kanske tycker bättre om ett ”sydafrikanskt portvin” än ett portugisiskt. Det är intressantare än man kan tro. Vinerna tillverkas på samma sätt men alkoholhalten är avsevärt lägre18,5% mot 21 i Portugal och det gör detta vin betydligt mindre spritdoftande och brännande eldigt. Ett vin som utetts till landets främsta” portvin” ett flertal gånger genom åren.

Detta vin är rejält sött, mättat med karaktär av mörka bär, russin, fat och nötter. På sitt sätt mera användbart än ett Portvin som passar bäst till ostar.
Det här fungerar strålande till mängder av desserter.

Tillverkas av klassiska portvinsdruvor som Tinta Barocca, Touriga Nacional, Souzao, Malvasia Rey, Tinto Roriz, Tinta Francisca och lite Pontac som är en gammal Bordeauxdruva som inte längre används i Bordeaux. Stockarna är ca 43 år gamla och vinet har jästa på klassiskt sätt i öppna cementkar och bara helt nyligen har man övergett att fottrampa ner skalhatten och ersatt detta moment maskinellt. Jäsningen stoppas med sprittillsats vilket innebär att vinet för en helt naturlig restsötma. Vinet går att lagra i en 10-15 år utan problem.

Druvor: Tinta Barocca, Touriga Nacional, Souzao, Malvasia Rey, Tinto Roriz, Tinta Francisca, Pontac
Årgång: 2004
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 137 Kr 8105601 Beställning
Kommentarer