Molinari Sambuca Extra

Information
1 15 6.97

SPRIT 40%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:0,0,1,0,0,0,6,8,0,0&chds=0,8&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

Molinari

Ursprung

Italien

Leverantör

Philipson & Söderberg




Skapades 2007-01-31
av iglaset
Karaktär: En karakteristisk, mycket söt likör med tydligt inslag av lakrits samt en ton av fläderblom.
Mer om Sambuca Extra Molinari: Angelo Molinari uppfann denna fläderbloms- och lakritsdoftande likör 1945. I Italien på den tiden var den här typen av likör mycket populär, men få var av hög kvalitet och ingen var av italienskt ursprung. Angelo Molinari var då redan en erkänd sprittillverkare och med experthjälp hade han snart fått fram en Sambuca som överensstämde med hans kvalitetskrav. Först på slutet av 50-talet fick Molinari Sambuca Extra sitt riktiga genombrott. På inrådan av Molinari själv började caféerna i Rom servera Sambuca med tre rostade kaffebönor. Man tände på och lät brinna ett kort ögonblick så att den härliga aromen framhävdes. Sambuca "con tre mosce" blev en succé som har levt kvar sen dess. Kvalitet har alltid varit firman Molinaris måtto. När italienska regeringen beslutade att alla "extra", "superior" etc skulle förbjudas på spritetiketter tog man till strid. Saken gick till domstol. Molinari fick rätt och vann processen. Kostnaderna för de höga kraven på kvalitet har visat sig ge utdelning. Framgångarna har fortsatt sedan genombrottet på 50-talet. Tre fabriker har byggts, varav den senaste kan producera 60 000 flaskor om dagen och försäljningen ökar från år till år. Angelo Molinari avled 1975 och idag är det hans två söner och sondotter Alessandra som driver företaget. Molinari är världens största enskilda inköpare av stjärnanis, den huvudsakliga kryddan i likören. En Ford Fairland är en spännande sambuca-shake: 1-2 kulor vaniljglass, 1 dl mjöl, toppa med 4-6 cl Sambuca Molinari och tänd på (om det går!).
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 189 Kr 72302 Ordinarie
Logga in först
Årgång
Döden
mer än 3 år sedan (2016-07-04 22:14)
Med tanke på italienarnas världsrykte när det gäller mat och vin är det konstigt att de är så fullständigt bortkomna när det gäller destillerade drycker. Italien står för några av spritvärldens absoluta bottennapp: grappa, arancello, limoncello... och det här var banne mig inte roligt heller. Lokala bolaget föreslog den som tröst/kompensation för att de slutat sälja raki, men det här är något helt annat. Olidigt söt och klibbig, känns som att någon har tagit en pastis och löst upp ett helt paket socker i den. Svårt att få i sig, även om man blandar med vatten och citron, och man vill bara borsta tänderna direkt efteråt.
3