Bernkastel-Kueser Kardinalsberg Riesling Spätlese - 1994

VITA VINER 8.5%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-11-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Familjefirman Rudolf Müller är en av de mest traditionella vinproducenterna i Moseldalen, samtidigt som man står för innovation. Vineriet är högteknologiskt men understryker gärna att även den bästa teknologin inte gör bättre vin än druvornas kvalitet kan erbjuda, där av anledningen till de långvariga kontrakt som slutits med odlarna i området. Företaget har sedan drygt 15 år svensk anknytning. Företaget är nämligen ägt av familjerna Hübinger och Müller-Rundquist. Bland de viner som produceras återfinns Schloss Rheinach Trocken och Tania Liebfraumilch med flera.

Smaktyp: Druviga och Blommiga
Framställning: Jäsning och lagring på ståltank.
Karaktäristik: Gul färg. Utvecklad rieslingkaraktär med aromatisk doft av citrus, äpple och petroleum. Smaken är balanserad med inslag av honung och mineral. Lång eftersmak med en väl avvägd lätt sötma.
Användning: Passsar utmärkt till skaldjur och anklever
Övrigt: Zimmermannfamiljen har haft vinanläggningen i fyra generationer. Originalbyggnaden var belägen i hjärtat av byn Kues. För 25 år sedan flyttades verksamheten mer centralt i den nyare delen av Kues. I huvudsak tillverkas
rieslingviner av högre kvalitet. Rudolf Müller ingår i familjeföretaget Zimmermann-Graeff & Müller och är en av de mest traditionella vinproducenterna i Moseldalen samtidigt som man står för nytänkande. De är representerade i de flesta länder och har en omfattande vinportfölj av både enklare konsumtionsviner och dyrare kvalitetsviner, bland annat äger man delar av det berömda doktorsberget. Med en lagringskapacitet på 4,5 miljoner flaskor är företaget ett av Tysklands mest betydande vinhus idag.
Liknande artiklar
Kommentarer