Barbera d'Asti Vigna del Salice - 2005

RÖDA VINER 13.5%
Wester Wine & Food AB
Skapades 2009-05-27 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Barbera d'Asti Italien
Druva
Barbera
Senaste betygen
Årgångar
2005
2006
2010
Kvalitet: DOC
Druvsort: Barbera 100%
Serveras vid: 16-18º C
Passar till: Vigna del Salice är ett utpräglat italienskt matvin som har få medtävlare i sin prisklass när det gäller att framgångsrikt förena sig med maträtter bestående av nöt- lamm- eller viltkött
Beskrivning: "Vigna del Salice" framställs av de Barberadruvor som odlats på de äldsta partierna av Franco Mondos vingård i San Marzano Oliveto i Piemonte. De delar vingården som ligger i sydostlig riktning, högst på kullarna dvs i de bästa lägena för kultivering av Barberadruvor. Den malolaktiska jäsningen som druvorna utsatts för har framkallats genom uppvärmning av vinkällaren, en process som ger en speciell avrundning i druvans syra. Smaken är mycket fruktig, fyllig och fet med en fin balans och harmonisk komplexitet mellan fruktsyra och taniner. Vinets färg är rubinrött med violetta nyanser och doften är mörkt fruktig med tydliga toner av lakrits , fat och spår av tät skog.
Vinet mognar på stora fat i 7-8 månader och på butelj i minst 6 månader.
Övrigt årgång 2000 av detta vin utsågs av Vinavisen till ett av de bästa Barbera d´Astivinerna.

Vi brukar kalla det för Zlatan-vinet eftersom det var detta vin( ett glas) som Zlatan beställde in till maten på restaurang Toscano i Stockholm när landslaget var där på besök före fotbolls-VM i Tyskland.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 118 Kr 8119001 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer