Druvsorter: 100 % Nero d'avola
Framställning: Skörden sker manuellt i början av september. Avstjälkning och kallmaceration i två dagar. Sedan genomgår musten en första jäsning i 26-28 grader följt av en malolaktisk jäsning. Vinet ligger sedan tillsammans med jästfällningen i fem månader på stålfria tankar.
Utseende: Djupröd färg med violetta inslag.
Doft: Vinös doft med trevliga inslag av lite multen frukt och röda bär. Mycket aromatisk på näsan.
Smak: Harmonisk och rund, elegant men med en koncentrerad mogen röd frukt. Utvecklad smak.
Användningsområden: Passar till olika aptitretare med charkuterier. Går utmärkt ihop med alla sorters pasta och kötträtter. Passar även till halvmogna ostar.
Framställning: Skörden sker manuellt i början av september. Avstjälkning och kallmaceration i två dagar. Sedan genomgår musten en första jäsning i 26-28 grader följt av en malolaktisk jäsning. Vinet ligger sedan tillsammans med jästfällningen i fem månader på stålfria tankar.
Utseende: Djupröd färg med violetta inslag.
Doft: Vinös doft med trevliga inslag av lite multen frukt och röda bär. Mycket aromatisk på näsan.
Smak: Harmonisk och rund, elegant men med en koncentrerad mogen röd frukt. Utvecklad smak.
Användningsområden: Passar till olika aptitretare med charkuterier. Går utmärkt ihop med alla sorters pasta och kötträtter. Passar även till halvmogna ostar.
Kommentarer