Le Cupole - 2003

RÖDA VINER 14%
Vinkällaren Grappes Vinimport AB
Skapades 2007-04-19 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgångar
2003
2005
2006
2008
2009
2010
Druvsorter: Cabernet Franc 60%, Merlot 20%, Cabernet Sauvignon 15%, Petit Verdot 5%
Framställningsmetod: Hela hemligheten med vinerna från Tenuta di Trinoro är att urvalet görs i vingården. Jorden liknar i mångt och mycket de på högra stranden i Bordeaux; de är kalkrika ler- och grusjordar. Stockarna växer på mellan 500 och 700 m höjd och selekteringen i urvalet av druvor är stenhård. Skördeuttaget är kring 15-20 hl/hektar och är därmed det lägsta i hela Italien.

Jäsningen sker 12-16 dagar i öppna jäskar och jästkulturen är den naturliga. En mindre volym får jäsa direkt på en mix av franska ekfat. Efter den maleolaktiska jäsningen återförs hälften av vinet till sina egna vinfat där det får ligga 24 månader innan det tappas på flaska, ofiltrerat och så orört som möjligt.

Årgång 2003 är fyllig, varm och rik. Vinet har kraft men är ändå sammetslent och inställsamt. Det förför redan i ungdomen.

Skördeuttag: 15 hl/ha
Årlig produktion: 57 000 flaskor
Utseende: Mörk röd färg
Doft: Ung, kryddig sval doft med mörk svarta vinbärsfrukt
Smak: Medelfyllig till fyllig smak med koncentrerad frisk mörk frukt. Robusta tydliga tanniner. Modern och klassisk på samma gång. Lång eftersmak. Kommer att utvecklas med lagring 3-5 år.
Serveringstips: Serveras med fördel till smakrika kötträtter som vilt eller lamm
Lagringsduglighet: Kan med fördel luftas och drickas nu eller lagras 3-5 år. Med tiden kommer vinet att rundas av och utveckla stalliga toner och dofter av läder och gödsel, och en smak som är sammetslen med druvsötma
Restauranglistningar: Restaurangerna Divino i Stockholm, Grythyttans Gästgivaregård
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 290 Kr 8129501 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer