Campo Viejo Viura - 2003

VITA VINER 12.5%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2007-10-21 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Ursprung
Rioja Spanien
Druva
Viura
Senaste betygen
Longrow
2011-10-28 8
Vinberedning: Skörden 2003 var en utmaning för vinmakaren då sommaren var onormalt het och torr. Det gav en skörd där druvorna plockades för hand och valdes ut med extra stor noggrannhet före vinifieringen. Jäsningen skedde därefter vid låg temperatur för att bibehålla aromerna. En mindre del av vinet har lagrats på ekfat för att komplettera det färdiga vinets smaker.
Färg: Klar halmgul ton med antydan till grönt.
Doft: Riklig doft med inslag av tropiska frukter och med en antydan av kryddighet.
Smak: Friskt, relativt fylligt vin med inslag av tropisk frukt, honung och vanilj. Balanserad syra och medellång längd.
Serveringstemp: ca 8-10°C
Hållbarhet: Vinner ej på lagring.
Vin och mat: Passar till relativt smakrika fiskrätter, gärna av det fetare slaget, som kan möta vinets något oljiga och mjuka konsistens. Prova till en grillad lax smaksatt med färska tomater och smörslungad gräslök eller som ett klockrent alternativ till en ”Seafood Bruschetta”, en bruschetta med bläckfisk, räkor, musslor smaksatt med chili.
Producent: I Campo Viejos nya moderna anläggning utanför Logroño i Rioja produceras en modern härlig Rioja. Vineriet ligger fantastiskt placerat på berget med utsikt över floden Ebro. Här använder man sig av helt ny teknik blandat med klassisk vinifiering. Spanien har aldrig varit bättre än idag!
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 67 Kr 8131001 Beställning
Longrow
2011-10-28 8

Liknande artiklar
Kommentarer