Ayala Zéro Dosage

MOUSSERANDE VINER 12%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-11-28 av iglaset
Betyg
0 1 0.0
Senaste betygen
Undefined
2007-04-17 8
När den Colombianske diplomatsonen Edmodo de Ayala blev ingift i adelsfamiljen Mareuil gavs han tillgång till Chateau de Aÿ med kringliggande vingårdar. Här fanns alla förutsättningar för champagnehuset Ayala som grundades 1860. Det nådde snabbt stor popularitet, inte minst på den viktiga engelska marknaden. Inte så konstigt kanske, stilen var och är den som alltid favoriserats av britterna, fyllig, mogen och dominerad av Pinot Noir-frukt. Familjen Ayala sålde verksamheten 1930 och under många år sköttes huset av den legendariske Jean-Michel Ducellier (passande namn!) som även ägde Château La Lagune i Medoc. Firman håller än idag till i pampiga lokaler, Château d’Aÿ, i hjärtat av byn. Våren 2005 köpte Champagne grannen Bollinger Ayala och kommer att driva varumärket vidare med Hervé Augustin som ansvarig. Eftersom Bollinger aldrig är passiva ägare kan lugnt räkna med att se en höjning av den redan höga kvalitetsnivån på Ayala de närmaste åren.

Framställning: Vinet ligger på sin jästfällning i minst 2 år före degorgering, därefter vilar det 4 till 6 månader ytterligare. Kan lagras mellan 3-5 år.
Sockerhalt: 0 g/l
Karaktäristik: Vinet har en intensiv, klar och gyllene gul färg. Aromatisk, frisk, krispig och välbalanserad champagne med fin mousse, bra syra och eleganta, brödiga toner. Lång eftersmak.
Användning: Aperitif, skaldjur och lättare fiskrätter.
Övrigt: Pinot Noir står för fyllighet och lång eftersmak, Chardonnay som kommer från Cotes des Blancs adderar fräschör och läckerhet. Pinot Meunier ger champagnen en tilltalande fruktighet och rondör.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 247 Kr 9953201 Beställning
Undefined
2007-04-17 8

Liknande artiklar
Kommentarer