Betyg
6
Ursprung
Sverige Stockholms län Nynäshamns kommunTillverkningssätt
Överjäst Barrel agedStil
Foreign Stout
Nynäshamns Ångbryggeri har fått äran att tillsammans med Mackmyra Svensk Whisky ta fram ett öl lagrat på deras bourbonfat. Efter vår lagring kommer faten att åter igen lagra deras whisky som då kommer att få en finish av vår öl.
"Öl och whisky är lite som ler och långhalm. När whiskyn får mogna på ett fat som tidigare lagrat öl utvecklas en fin treenighet med maltighet, sötma och fruktighet."
Angela D'Orazio, Mackmyras Master Blender
"Fatlagring kommer på bred front över hela världen men att få göra det här projektet med ett svenskt företag med svensk whisky på svenska fat gjorda av svensk ek är helt fantastiskt. Att det sedan är ett kombinationsprojekt där vår öl sedan får färga Mackmyras whisky gör det hela än mer inspirerande och vi ser fram emot resultatet med spänning. Vi har lagrat ett av våra kraftigaste öl - Sotholmen EXTRA Stout på kraftigt kolade bourbonfat med gavlar av svensk ek. Det håller 8,0 vol% efter lagringen och bär smaker som Bourbon, kaffe, choklad, pumpernickel och dadlar. "
Lasse Ericsson, huvudbryggare på Nynäshamns Ångbryggeri
2011 vann Sotholmen EXTRA Stout World Beer Awards som Europas bästa Stout i Exportstil.
Sotholmen EXTRA Stout Svensk Ek lanseras på Systembolaget 5 december 2014 i modul T5 vilket innebär de 55-60 största butikerna i landet.
Antal flaskor: 6000 st.
"Öl och whisky är lite som ler och långhalm. När whiskyn får mogna på ett fat som tidigare lagrat öl utvecklas en fin treenighet med maltighet, sötma och fruktighet."
Angela D'Orazio, Mackmyras Master Blender
"Fatlagring kommer på bred front över hela världen men att få göra det här projektet med ett svenskt företag med svensk whisky på svenska fat gjorda av svensk ek är helt fantastiskt. Att det sedan är ett kombinationsprojekt där vår öl sedan får färga Mackmyras whisky gör det hela än mer inspirerande och vi ser fram emot resultatet med spänning. Vi har lagrat ett av våra kraftigaste öl - Sotholmen EXTRA Stout på kraftigt kolade bourbonfat med gavlar av svensk ek. Det håller 8,0 vol% efter lagringen och bär smaker som Bourbon, kaffe, choklad, pumpernickel och dadlar. "
Lasse Ericsson, huvudbryggare på Nynäshamns Ångbryggeri
2011 vann Sotholmen EXTRA Stout World Beer Awards som Europas bästa Stout i Exportstil.
Sotholmen EXTRA Stout Svensk Ek lanseras på Systembolaget 5 december 2014 i modul T5 vilket innebär de 55-60 största butikerna i landet.
Antal flaskor: 6000 st.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
250 ml | 44 Kr | 1171903 | Beställning |
Kommentarer
SuperDuty
Osiboko
Henric
Myspanda
RollE2k
Jhk