Betyg
6
Ursprung
TysklandTillverkningssätt
Ofiltrerad Opastöriserad Flaskjäst ÖverjästStil
DunkelweizenHumle
Hallertau
Typ: Överjäst mörk veteöl, dunkles weissbier
Smakbeskrivning: Stor veteölsdoft med inslag av kryddor, choklad och rostat vete. Smakrikt veteöl med liten beska och rostad ton i eftersmaken.
Passar till: Detta mörkare veteöl passar bra till korv, gärna grillad eller stekt, men också rökt kall korv. Prova det gärna till Käsekrainer, ostfylld stekt korv med sauerkraut och stark senap.
Övrigt: Franziskaner är Münchens äldsta privata bryggeri, dess historia går ända tillbaka till 1363. Ursprungligen låg det mittemot ett kloster med Franziskanermunkar, därav namnet. Franziskaner kommer i familjen Sedlmayers ägo 1861 och 1922 beslutar man att slå ihop de två familjeföretagen Spaten och Franziskaner.
Veteöl kan kallas både weizenbier (veteöl) och weissbier (vitt öl) på tyska. Franziskaner har valt beteckningen weissbier. Hefe-weissbier innebär att ölet är ofiltrerat och grumligt av jästfällning. Detta gör ölet mycket smakrikare och den typiska veteölssmaken kommer fram bättre. Detta öl är dessutom dunkel, mörkt, vilket gör det ännu smakrikare men något mindre typiskt. Det är bryggt på minst 50 % ljus vetemalt och resten rostad kormalt. Alla Franziskaner Weissbier är försiktigt humlade med humle från Hallertau.
Smakbeskrivning: Stor veteölsdoft med inslag av kryddor, choklad och rostat vete. Smakrikt veteöl med liten beska och rostad ton i eftersmaken.
Passar till: Detta mörkare veteöl passar bra till korv, gärna grillad eller stekt, men också rökt kall korv. Prova det gärna till Käsekrainer, ostfylld stekt korv med sauerkraut och stark senap.
Övrigt: Franziskaner är Münchens äldsta privata bryggeri, dess historia går ända tillbaka till 1363. Ursprungligen låg det mittemot ett kloster med Franziskanermunkar, därav namnet. Franziskaner kommer i familjen Sedlmayers ägo 1861 och 1922 beslutar man att slå ihop de två familjeföretagen Spaten och Franziskaner.
Veteöl kan kallas både weizenbier (veteöl) och weissbier (vitt öl) på tyska. Franziskaner har valt beteckningen weissbier. Hefe-weissbier innebär att ölet är ofiltrerat och grumligt av jästfällning. Detta gör ölet mycket smakrikare och den typiska veteölssmaken kommer fram bättre. Detta öl är dessutom dunkel, mörkt, vilket gör det ännu smakrikare men något mindre typiskt. Det är bryggt på minst 50 % ljus vetemalt och resten rostad kormalt. Alla Franziskaner Weissbier är försiktigt humlade med humle från Hallertau.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
500 ml | 19 Kr | 159201 | Ordinarie |
500 ml | 19 Kr | 8151801 | Beställning |
Kommentarer
Gorkyman
Divko
GAISAke
kittylitter
Bengt-Martin
Ronny T