Birrificio del Ducato Vieille Ville Saison

ÖL 6%
Original Brands STHLM HB
Skapades av nazzty
Betyg
9 32 6.51
Ursprung
Italien
Tillverkningssätt
Överjäst Brettanomyces
Stil
Saison
Senaste betygen
Born79
2015-08-17 1
jonas861
2015-07-13 6
Busigakillen
2015-05-25 7
boran
2015-05-13 6
jejk
2015-05-09 8
Ingen beskrivning än
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
330 ml 33 Kr 1438 Ordinarie
SuperDuty
2015-03-04 7

lasseg
2015-03-03 9

Kommentarer
Henric
Guldgul, grumlig med vitt skum som lägger sig rätt snabbt. I doften finns citrus, gräs, örter och jäst. Mycket fräsch smak med rejäla citrustoner, men här finns även gräs och örter. En snygg saison med inslag av spontanjäst öl.
6
jonas861
Som gjord för en varm sommarkväll.
6
GAISAke
I torraste laget. 3 Pilsner: http://GottÖl.se/birrificio-del-ducato-vieille-ville/
6
machitman
Så så bra!
10
Eizen
Nämen nej tack. Den här smakar mer "inte riktigt klart" än alla Pilgrimstads-öl tillsammans. Skumt bismak.. inte alls god.
2
RollE2k
Jag har generellt inte varit jättesåld på de italienska bryggerierna, med något undantag som varit riktigt bra. Så jag hade väl inte skyhöga förväntningar på denna saison, men måste säga att den verkligen levererar. Saison spetsad med brett, som gett tydlig - men ej övertagande karaktär på ölet. Riktigt fräsch/fruktig och torr öl, som har tydliga torrhumlade toner. Denna kommer vara klockren till sommaren, om den finns kvar på bolaget då. 8.5p!
8
Myspanda
Jag gillade den ganska bra, eller väldigt bra för att det är ju ändå en saison, som verkligen inte är någon favorit fög i normala fall. Men här måste jag säga att det lyckats ganska bra, torr frisk med en ganska mild syrlighet, jag hade gärna tagit lite mer humle.
8
theforce625
Mycket god
9
lasseg
Ända sedan Orval halkade ner i beställningssortimentet har jag känt lite som Mattis Rövardotter – Han fattas mig så det skär i bröstet. Orval kan man väl bäst beskriva som en torrhumlad saison spetsad med vildjästen Brettanomyces, en ganska udda fågel med andra ord. Det är alltså inga små skor som Italienska Birrificio del Ducato ska fylla med sin Vieille Ville Saison. - Har dom lyckats? - Absolut! Ölen lagras på flaska hela tio månader innan den släpps, därför har bretten fått en rejält grepp om ölen, men det går inte att ta miste på den underliggande ölen. Vieille Ville Saison är en knastertorr öl med kryddiga övertoner från jästen och trots att den är lättdrucken så har den ingen brist på komplexitet. Toner av äpplen, stall och en lätt syrlighet dominerar, men i bakgrunden lurar en balanserad saison som säkert varit bra nog att stå på egna ben utan bretten.
9