Limoncello di Capri

Information
0 5 0.0

SPRIT 32%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:1,0,1,0,1,2,0,0,0,0&chds=0,2&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

Limoncello di Capri

Ursprung

Italien

Leverantör

Philipson & Söderberg
Skapades 2007-01-31
av iglaset
Karaktär: Limoncello di Capri har en härligt mjuk och rund smak av citroner samtidigt som den är stark och lite syrlig med en lång fräsch eftersmak. Italienarna är mycket noga med ‘sin’ limoncello och vad som får kallas ‘äkta limoncello’.
Lagras: En oöppnad flaska har ett års hållbarhet i rumstemperatur. Förvaras flaskan i kyl håller den i flera år.
Passar till: Limoncello di Capri serveras iskall efter måltid men kan även med fördel blandas med till exempel tonic eller soda som en uppfriskande drink eller apéritif. Försvinnande gott är den även att blanda med champagne eller mousserande vin. I Italien är det inte ovanligt att spetsa efterrätter med Limoncello di Capri. Häll citronlikören över glass, fruktsallad eller färska jordgubbar.
Mer om Limoncello di Capri: Limoncello di Capri är en citronlikör från Italien som främst används som digestif efter maten. Den görs enbart på ovala Sorrento-citroner som endast får odlas på Sorrento-halvön och på Capri, för att få kallas ‘Sorrento Oval Lemon I.G.P.’ Inga andra citroner får användas! Det är heller inte tillåtet att tillsätta några kemiska eller naturliga smakämnen, färgämnen eller andra tillsatser som inte godkänts av I.G.P. som motsvarar AOC/DOC i vinvärlden. Det betyder att såväl fruktsort som area och tillverkningsmetod är specificerade. Produktionen av Limon-cello di Capri är ett hantverk. Citronerna skalas max 48 timmar efter skörden. Enbart den yttre, gula delen av skalet används, inte den vita. Både vattnet, som är helt naturligt och med rätt mineralbalans, och citronskalet analyseras noga. Producenten av Limoncello di Capri är den enda av de fem I.G.P.-producenterna som både odlar egna citroner (cirka 40 ton per år) och producerar citronlikör. Enligt restriktionerna är det inte tillåtet att tillverka någon annan sorts likör inom anläggningen. Om flaskan har stått en tid kan en tunn hinna lägga sig på toppen. Det är olja från citronskalet och ingenting annat än en garanti för att produkten är gjord på äkta råvaror. Det räcker med att vända flaskan upp och ner ett par gånger, så försvinner hinnan. Förvaras flaskan öppen, utan kork, oxiderar den snabbt och blir förstörd men om den återförsluts med sin kork, håller den i stort sett lika länge som i oöppnat skick. Så ta väl hand om ‘din’ Limoncello, då räcker den till många trevliga middagar.
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 179 Kr 78102 Ordinarie
500 ml 192 Kr 76802 Ordinarie
Logga in först
Årgång
Inga kommentarer än