Lindemans Bin 75 Riesling - 2005

VITA VINER 13%
Philipson & Söderberg
Skapades 2007-02-04 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Karaktär: Ljust blek gyllene färg. Klassisk rieslingdoft med gröna äpplen och blandade citrusfrukter och svag ton av mineraler. Smakrik och god riesling med bra syror och snarare blommig smak i detta unga skede av sitt liv. Frukten drar mot saftiga äpplen och i eftersmaken kommer en tilltalande ton av mineraler som kompletterar smakpaletten.
Lagras: Detta vin skall dricka ungt. Som för alla boxvin är det viktigt att kontrollera bäst före datum på boxen.
Passar till: Skaldjur och fisk, östasiatisk betonad mat förrätter med grönsaker som sallad etc där riesling kan matcha det grönas naturliga syra.
Mer om Lindemans Bin 75 Riesling: Druvorna till detta vin kommer från ett stort antal olika vingårdar runt om i sydöstra delen av landet, huvudsakligen från South Australia och Victoria. Vinet speglar i högsta grad Dr Henry John Lindemans filosofi om att vinets främsta uppgift är att vara till glädje för människan. Först som skeppsläkare, och sedan flytten till Australien på 1800-talets mitt som allmänläkare, var Dr Lindeman klart medveten om sambandet mellan vin och hälsa och övertygad om vinets förebyggande och helande egenskaper. Denna filosofi genomsyrar fortfarande företaget och chief winemaker Wayne Falkenberg i Karadoc är den förste att skriva under på att vin ska vara okomplicerat och osnobbigt men gott och nyttigt.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
3000 ml 245 Kr 8169808 Beställning
Kommentarer