Cepparello - 2004

Information
0 1 0.0

RÖDA VINER 13.5%

Chart?cht=bvs&chco=eec290&chs=150x125&chd=t:0,0,0,0,0,0,0,0,1,0&chds=0,1&chbh=10&chl=1|2|3|4|5|6|7|8|9|10
Producent

Isole e Olena

Ursprung

Italien, Toscana

Leverantör

Premium Wines




Skapades 2008-02-19
av iglaset
Smaktyp: Röda viner, fruktiga & smakrika
Beskrivning: En mycket angenäm fruktig doft med med inslag av mörka körsbär, kryddor, plommon, rostade fat och lätt ton av mandel. Smaken är medelfyllig med massiv frukt, fin smakkoncentration och elegant balans.
Passar till: Till medelkraftiga och kraftigare köttanrättningar.
Varför inte en grillad kalvinnanlår med tryfferad rödvinssås och grillad polenta.
Framställning: Konceptet Cepparello utvecklades i period i början av sjuttiotalet. Varje årgång handplockas från utvalda delar i vingården som är belägen 400 meter över havet, sluttande mot sydväst. Jordmånen är mestadels lera/skiffer. Efter att druvorna krossas fermenteras de med skalen under 21-28 dagar. Delastage och överpumpning av hatten sker två gånger om dagen. Delastage är en metod som ger bra färg och mjuka tanniner. Man tappar av musten och låter hatten (skal & kärnor) torka under två till tre timmar innan man pumpar tillbaks musten igen. Efter malolaktisk jäsning förs vinet över till ekfat där 1/3 är nya franska och amerikanska ekfat, 1/3 ett år gamla fat, och resterande 1/3 två år gamla. Fatlagringen pågår under 18 månader som följs av ytterligare ett år på flaskan.
Lagring: Cepparello är ett mycket lagringsdugligt vin. Optimal mognad beror givetvis på drickarens preferenser
Annons
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 369 Kr 8184601 Beställning
Logga in först
Årgång
2000
2002
2004
2005
2006
2007
Inga kommentarer än