Eskilstuna / La Quince Columbus Goes North

ÖL 8.6%
Skapades av Myspanda
Betyg
1 2 0.0
Ursprung
Eskilstuna kommun
Tillverkningssätt
Överjäst Ofiltrerad Opastöriserad
Stil
Saison
Senaste betygen
pipps
2016-01-04 9
Myspanda
2016-01-03 6
Columbus goes north
En ljus, stark belgisk supersaison smaksatt med citrontimjan

Hantverksbryggerivågen har nått Spanien med cirka 300 nya bryggerier som startat de senaste åren. Två av de mest spännande bryggerierna är La Quince och Bidasoa som Eskilstuna Ölkultur utvecklat ett samarbete med. I juli bryggde Ölkulturs Anders Olsson i Spanien och i september kom Jacobo lliso från La Quince och Carlos Arrecubieta från Bidasoa till Ölkultur för att brygga. Resultatet är två supersaison.
Columbus goes North är en Supersaison i belgisk stil. En ljus mycket fruktig ale med en ton av citrontimjan. Kryddig, fruktig smak med inslag av ljust bröd, aprikos, apelsinskal, kryddnejlika, ljus sirap och timjan. Lätt maltig och en törstsläckande syrlighet med en torr avslutning . Vi har använt oss av pilsnermalt, vetemalt, Münchnermalt samt ett uns karamellmalt för att ge lite fyllighet som går väl ihop med den höga alkoholhalten. Humlet i form av Magnum, Columbus och Cascade ger en behaglig och balanserad beska.

Alkoholhalt 8,6 ABV.
Tips på mat till Columbus goes north

Serveras vid 6-8°C till rätter av fisk, ljust kött eller som sällskapsdryck.
pipps
2016-01-04 9

Myspanda
2016-01-03 6

Liknande artiklar
Kommentarer
Myspanda
Doften är saison men lite åt tandkrämshållet. Smaken är mycket belgisk jäst... På Ratebeer stod den som Belgian Strong Ale. Jag tycker inte man känner av all alkohol vilket är bra. Det är lite för mycket belgisk jäst, annars så är den inte så tokig faktiskt, bättre än jag trodde.
6