El Miracle Tempranillo Shiraz - 2006

RÖDA VINER 13%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2010-01-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Vicente Gandía Plá blev under senare delen av 1800-talet förtroendevald för traktens vinodlare i egenskap av regionens främste vinexpert. 1885 startade han en vinnégociantfirma i Grao, vid hamnen i Valencia. Han var mannen som såg till att områdets viner kom ut på den europeiska marknaden. De efterföljande generationerna utvecklade företaget ytterligare och idag drivs företaget av den fjärde generationen. Vinproduktionen i Valencia var ursprungligen inriktad på export av bulkvin men Gandía bröt traditionen i början av 1970-talet genom att
börja exportera vin på butelj. Denna verksamhet har haft en gynnsam utveckling och idag är Gandía ett av de ledande företagen inom sitt område. I Utiel-Requena ligger deras vinifikationscenter och det är förmodligen ett av Europas modernaste vinanläggningar, med en kapacitet att producera kvalitativt vin i stor skala med hjälp av avancerad teknik.

Framställning: Druvorna skördas och vinifieras separat med 15 dagars maceration vilket följs av malolaktisk jäsning i 28 grader. Vinet lagras i 7 månader på 2 år gamla medelrostade franska ekfat, Allierfat.
Karaktäristik: Intensiv körsbärsröd färg med en svag lila nyans. Doft av skogsbär och svarta oliver med en härlig kryddighet. Fruktig smak med en bra struktur av svart vinbär och en rostad karaktär, lång eftersmak.
Användning: Servera vinet till till nötkött eller kraftiga rätter av fläskkött, gärna med svamp. Vinet kan med fördel luftas före servering.
Övrigt: Detta är Vicente Gandías senaste tillskott av kvalietetsviner från Valencia. Modern vinifiering och filosofi gör detta vin till ett av de mest tidstypiska.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 85 Kr 8197601 Beställning
Kommentarer