Bruno Paillard Première Cuvée

MOUSSERANDE VINER 13%
Tryffelsvinet
Skapades 2007-03-25 av iglaset
Betyg
0 3 0.0
Senaste betygen
STORSA
2010-12-02 6
valrossen
2010-06-05 8
Undefined
2007-04-17 6
Bruno Paillard, som är en av Champagnes mest inflytelserika personer, startade huset 1981 efter att ha arbetat många år som mäklare i champagnebranschen. För att komma igång med verksamheten köpte han upp vinlager hos konkursdrabbade champagnehus eller från odlare. Bruno Paillard är fast besluten att bli en av de främsta champagneproducenterna. Han har 120 fasta kontrakt med vinodlare i 32 byar. Han använder femton procent ek i alla champagner utom rosén. Vidare är han noga med att ha ett stort lager gamla reservviner som ligger på fat i sex månader. Endast cuvéen används till Paillards champagne som han finansierar genom att använda andrapressvin i sina övriga märken. Stilen påminner om Louis Roederer fast med ännu mer elegans och finess tycker Tryffelsvinen. Vi är nu i innersta finrummet och kan glädja alla medlemmar med en absolut toppchampagne till ett mycket attraktivt pris.

Doft: Relativt diskret doft som öppnar upp när vinet fått stå i glaset 10 minuter. Lite rökig ton och inslag av bröd, mandel och blodapelsin
Smak: Ungdomlig, lätt brödig smak med finstämd syra, lång eftersmak och inslag av äpplen och grapefrukt. Många och små fina bubblor.
Druvor: 33% Chardonnay, 22% Pinot Meunier, 45% Pinot Noir
Lagring: Kan lagras i uppp till 10 år under bra lagringsförhållanden.
Mat: Perfekt som apèritif, till ostron och skaldjur, löjrom och andra havsdelikatesser. Man kan även ha den till ljus fisk med vitvinssåser, soppor och för evig lycka pröva den istället för kaffe & konjak efter maten.
Tips: Champagne ska vara kall (8°) torr & gratis och i detta fall gärna stå i glaset 5 - 10 minuter före konsumtion
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 349 Kr 785701 Ordinarie
750 ml 310 Kr 8201501 Beställning
STORSA
2010-12-02 6

valrossen
2010-06-05 8

Undefined
2007-04-17 6

Liknande artiklar
Kommentarer