Wyndham Estate Show Reserve Chardonnay - 1999

VITA VINER 12%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2007-02-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgång: 1999 års skörd föregicks av en jämn och varm sommar med regelbunden nederbörd. Dessa idealiska förhållanden gav druvor med smakmässig fulländning. Detta innebär att vinet erhåller en frisk och typisk chardonnaykaraktär.
Vinberedning: För att uppnå optimal frukt och karaktär valdes endast druvor från de bästa vingårdarna. Efter pressning fick musten vila i 36 timmar, vid låg temperatur och under kontrollerade former, innan den lades på nya eller ett år gamla franska ekfat för att jäsa. En liten del jästes på amerikanska ekfat. Efter jäsning fick vinet ligga i kontakt med jästfällningen under 6-8 månader för att intensifiera komplexitet och smak. En del av vinet genomgick sedan malolaktisk jäsning för att addera ytterligare fyllighet och smak. En mindre mängd av vinet jästes separat i rostfria ståltankar för att ge fräschör till den slutliga blandningen.
Färg: Intensiv halmgul färg med livfulla gröna nyanser.
Doft: Torr och fyllig doft med mogen karaktär. Toner av persika, melon, fikon och rostad ek.
Smak: Ett väl balanserat vin med inslag av ek och toner av vanilj och nötter. Vinet har en elegant struktur med väl avvägd smörighet.
Serveringstemp: ca 16-18°C.
Hållbarhet: Kan lagras 3-5 år
Vin och mat: Till smakrika fiskrätter och till ljust kött, såsom kyckling.
Producent: Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin. Wyndham Estate är känt som ”The Triple Bin Company”. Detta innebär att man har tresiffriga Bin-nummer som namn på sina viner (Bin=fack, och hänvisade ursprungligen till den plats i vinkällaren som faten hade). Idag ingår Wyndham Estate i Orlando Wyndham Group, ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med export till över 50 länder.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 119 Kr 8244001 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer