Sorter: Åkerö, Gravenstein, Husmodern, Melon, Säfstaholm, Ribston ,Ingrid Marie mfl
Vinifiering: Musten har jäst på franska 225 liters ekfat med efterföljande lagring på fat i 6 månader. Inget tillsatt svavel. Malolaktisk jäsning på fat
Mousse: Medel
Karaktär: Torr cider med florala inslag och exotisk frukt i doften. Toner av smörkola. Medelhög syra och låg fyllighet. Viss beska i avslutet. Medel längd. Gott till elegantare fiskrätter, fläsk och asiatisk influerade rätter.
Vinifiering: Musten har jäst på franska 225 liters ekfat med efterföljande lagring på fat i 6 månader. Inget tillsatt svavel. Malolaktisk jäsning på fat
Mousse: Medel
Karaktär: Torr cider med florala inslag och exotisk frukt i doften. Toner av smörkola. Medelhög syra och låg fyllighet. Viss beska i avslutet. Medel längd. Gott till elegantare fiskrätter, fläsk och asiatisk influerade rätter.
Kommentarer