Poppels Glögg Sour

ÖL 4.5%
Skapades av Myspanda
Betyg
2 2 0.0
Ursprung
Göteborgs stad
Tillverkningssätt
Överjäst
Stil
Gose
Senaste betygen
Myspanda
2019-12-22 5
stokies
2019-11-25 7
Vi kan äntligen avslöja en riktig smällkaramell: ett trippel-collab mellan Morgondagens Bryggeri, Friends Company Brewing och Poppels Bryggeri som resulterat i ett alldeles speciellt öl som passar extra bra till julsäsongen – Glögg Sour!

Poppels Bryggmästare Daniel Granath är nöjd med slutresultatet: ”Det är en sötsyrlig berliner style sour ale som fått sin karaktär av glöggkryddor som stjärnanis, pomerans, ingefära, kardemumma, kanel och nejlika.”

Helsingborgsbryggeriet Friends Company Brewing har en förkärlek för att brygga unika öl med ingredienser av frukt och bär i alla dess former, något som även märks i detta samarbete: ”Glögg Sour är fullproppad med blåbär, svarta vinbär och körsbär för att ge både smak som färg till ölet” säger Jacob Behrens, grundare Friends Company Brewing.

Illustrationen på öletiketten är signerad konstnären och illustratören Jenny Nyström.

”Tomtenissarnas juleljus belyser det budskap vi önskar ge alla ölälskare – en önskan om en riktigt god jul!” säger en leende Jonas Gustavsson, grundare för Morgondagens Bryggeri, och tillägger: ”Glögg Sour blir årets julöl om ni frågar mig!”

Fredagen den 1:e november kl.10.00 är det säljstart för Glögg Sour på Systembolaget. Du kan beställa ölet via Systembolagets webblager samt ta del av vilka butiker som är återförsäljare på systembolaget.se.
Myspanda
2019-12-22 5

stokies
2019-11-25 7

Kommentarer
Myspanda
Röd rosa öl med rosa skum som dog fort. Doften är körsbär och lite saftsoppa? Smaken är mer glöggig och sur så klart, beror lite på vad man är sugen på, ofta om man vill ja glögg så vill man ha något sött och varmt. nu är det kallt och surt så inte riktigt samma sak. Inte fullt imponerad.
5
stokies
Härlig färg, mycket julkänsla, snäll syrlighet.
7