Mora Bryggeri Dala-IPL

ÖL 5%
Mora Bryggeri
Skapades av Brolla
Betyg
2 2 0.0
Senaste betygen
Bros
2021-03-20 7
Brolla
2021-03-07 7
En ljus lager i modern stil. Kanske det modernaste vi någonsin gjort! Färgen är gyllene och de nutida humletonerna känns i doft och smak i form av aromatisk citrus och grundbeskan är ordentlig som i en klassisk lageröl. Nyanserad med inslag av apelsin, färska örter, ljust bröd och honung.

Av 45 provade India Pale Lager fick Moras Dala IPL högsta provpoäng och blev utvald att säljas över hela landet på 215 Systembolag. Det kan vara det största vi har varit med om hittills, säger familjen.

Mora Bryggeri drivs av familjen Andersson. Familjen förvaltar och utvecklar det anrika varumärket som för med sig ett stort kulturarv i form av såväl recept som etiketter. Vi är väldigt ödmjuka inför traditionen men känner samtidigt att vi är långt ifrån klara med att ta varumärket vidare, säger Eva Andersson.

Att mästarbryggare Jörgen Andersson är barnsligt förtjust i tysk ölkultur är ingen hemlighet. Jag tycker om de rena välbalanserade smakerna i tysk öl. Vår India Pale Lager är inget undantag. Ni som redan är bekanta med våra drycker kommer att känna igen er. Men den kan vara det modernaste vi gjort, säger Jörgen.

De nutida humletonerna känns i doft och smak i form av aromatisk citrus och grundbeskan är ordentlig som i en klassisk lageröl. Färgen är ljusgul och lite lätt disig.

Etiketten är ännu ett resultat av bryggeriets samarbete med kurbitsmålerskan Mikaela Friström. Vi har fått många positiva kommentarer på etiketten till vår Dala-IPA så vi hoppas verkligen att designen på Dala-IPL ska tas emot med samma entusiasm säger Ellinor Andersson Stridh.
Bros
2021-03-20 7

Brolla
2021-03-07 7

Kommentarer
Bros
Gillar öl med rejäl beska, som den här. Väldigt god öl i övrigt. Men 75 kronor litern är i överkant, men det blir ju så när det är så populärt att tappa i småflaskor.
7
Brolla
Gyllene öl med luftigt skum som lägger sig ganska snabbt. Doftar humle, mandarin, ananas, russin, söt malt och gräs. Smakar humle, gräs, citrusskal, marmelad, karamell, grape och gran. Rundas av med torr och fin beska, mycket gott.
7