Oppigårds Raspberry Sour

ÖL 4.5%
Oppigårds Bryggeri AB
Skapades av Brolla
Betyg
2 2 0.0
Senaste betygen
Bros
2021-04-03 8
Brolla
2021-03-30 9
Den 23 mars släpper vi vårt allra första syrliga öl på Systembolaget! Grundölet är en berliner weisse som likt namnet antyder är en ölstil som härstammar från Tyskland. Det är ett torrt och syrligt öl där den syrliga karaktären kommer från laktobaciller som förekommer naturligt på maltens skal. Tyskarna blandar inte sällan sin berliner weisse med en söt saft eller likör för att mildra syran och samtidigt smaksätta ölet, vilket har lett till att många bryggare runtom i världen har börjat blanda i bär eller frukt redan i bryggningen. Berliner weisse har idag blivit en populär ölstil runtom i världen och är sannolikt den vanligaste av dagens "suröl". Vi har valt att brygga vårt öl på traditionellt vis och endast med naturliga råvaror. För att få hallonsmaken har vi tillsatt tonvis med frystorkade, ekologiska hallon under bryggningen och därför har ölet en tydlig hallonton i smak, doft och utseende. Vi hoppas att ni ska uppskatta detta öl och den kärlek vi har lagt ner på det!
Bros
2021-04-03 8

Brolla
2021-03-30 9

Kommentarer
Bros
Brolla säger det bra. Håller med så mycket att jag genast beställde 20 stycken på SB. Blir perfekt att njuta av varma sommardagar.
8
Brolla
Ser otroligt god ut, som en nypressad juice av röda bär och röd grape. Rosa skum som lägger sig sakta för att vara en suröl. Doftar som ett hallonbuskars, nyplockade hallon, rabarber, citrus, röda vinbär, otroligt bärig och frisk. Smakar mycket hallon, röda vinbär, syrliga bär, skogsbär, lite vinigt och jordgubbar. Ruggigt god, bra syra och friskhet. känns kanske lite syntetiskt, men vilken suröl gör inte det idag.
9