Marqués de Arienzo Reserva Especial - 2001

RÖDA VINER 13%
Pernod & Richard Sweden
Skapades 2008-10-01 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Druvsorter: Tempranillo 75%, graciano 25%
Ursprung: Rioja Alavesa
Vinberedning: Efter skörd så får druvorna jäsa i rostfria stålcisterner under kontrollerad temperatur. Vinet lagras sedan på amerikanska ekfat i två år och därefter på flaska i arton månader
Färg: Ett intensivt mörkt körsbärsfärgat vin.
Doft: Ett underbart aromatiskt vin fyllt med delikata aromer. Vad sägs om plommon, kakao, balsamico, nötter och cederträ?
Smak: Intensivt fyllig och balanserad smak. Med en elegant och lång eftersmak och lena tanniner. Hög koncentration av frukt och inslag av röda bär, dill och ekfat.
Serveringstemp: ca 18-20°C
Hållbarhet: Det här vinet kommer utvecklas under många år (ca 5-8 år) framöver, men går även att dricka idag.
Vin och mat: Ett kraftpacket som det här vinet bör serveras till rätter på nötkött, stekar eller vilt. Gärna med en kryddig fet sås och lite rostade rotfrukter.
Producent: Ett av de ledande vinhusen i Rioja som blandar ett traditionellt hantverk med ett modernt nytänkande. Vingården grundades 1972 av Spaniens kanske äldsta producent av kvalitetsvin med anor från 1730, The House of Domecq. Från start producerade familjen ultra-premium sherries till såväl spanska som engelska hovet. Detta har dock inte ändrats mycket då det sägs att drottning Elizabeths favorit sherry är huset ”La Ina”.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 199 Kr 8378801 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer