Viña Albali Gran Reserva De Familia - 1998

RÖDA VINER 12.5%
Domaine Wines
Skapades 2007-10-03 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Rött vin från Valdepeñas D.O., Spanien

Området: 20 mil söder om Madrid, ligger staden och vindistriktet Valdepeñas. Här odlas alltmer högkvalitativa viner. Den höga höjden, i snitt 700 meter ö.h., medför att nätterna kan bli svala trots heta dagar. Svalkan innebär att druvorna återhämtar sig och kan bibehålla syran för att ge välbalanserade viner. Bidragande är också att vinstockarna odlas »en vaso«, som en vas, för att utestänga värmen och bibehålla fukten i lövverket.

Producenten: Viña Albali Reservas ägs av Felix Solis, som i sin tur är Spaniens största familjeägda vinfirma med en årsproduktion som överstiger hela den svenska vinkonsumtionen. Allt vin jäses under temperaturkontroll i rostfria tankar, en förutsättning för att skapa fräscha och fruktiga viner i det varma klimatet. Då kostnaderna för areal och druvor i området är lägre än i exempelvis Rioja, kan Viña Albali Reservas leverera kvalitetsviner till mycket konkurrenskraftiga priser.

Vinet: Viña Albali Gran Reserva de Familia är framställt av de allra bästa druvorna som kommer uteslutande från egna odlingar. Man har huvudsakligen använt Tempranillo-druvor, men även en liten del Cabernet Sauvignon och Merlot. En del av vinet kommer från traditionellt jästa och macererade viner och en del från speciellt utvalda tankar där man har använt modern teknik för att extrahera mesta möjliga färg och frukt. Efter jäsningen har vinerna blandats för att få fram önskad kombination, varpå det lagrats på nya eller nästan nya fat i 24 månader. Vinet har därefter fått gifta sig på tank för att sedan lagras på flaska i familjens källare. Gran Reserva de Familia görs enbart de år då kvaliteten är den allra högsta.

Karaktär: Doften är elegant och komplex med inslag av mogna frukter och en ton av rostade ekfat. Smaken är fyllig och rik, med mörka, mogna frukter och ekfat. Vinet är välbalanserat och medelfylligt.

Serveras Vid: 18-20 grader till smakrika, klassiska, kötträtter.

Lagring: Vinet är gott att drickas nu, men kan lagras ytterligare något år.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 189 Kr 8511301 Beställning
Kommentarer