Codorníu Pinot Noir Brut

MOUSSERANDE VINER 12%
Skapades 2007-01-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Cava Spanien
Druva
Pinot Noir
Senaste betygen
Färg: Medelhög intensitet, klarrosa nyans.
Doft: Stor, frisk och bärig med inslag av jordgubbar och bigarråer.
Smak: Medelfyllig, frisk och mycket bärig med grapefruktston och inslag av hallon, svarta vinbär och en aning rostat bröd.
Konsumtion: 0-1
Användning: Aperitif. Kyckling, asiatisk mat och lättare rätter av ljust kött.

José Raventós var en äventyrlig ung man. Det stillsamma livet i Sant Sadurní d´Anoia år 1870 passade inte alls honom, så när han blev tillräckligt gammal gav han sig ut på resa i Europa. Resandet förde honom till Champagne, och där föddes en idé som skulle revolutionera vintillverkningen i hans hemstad.

Mousserande vin, jäst på flaska som i Champagne fast gjort på spanskt sätt med spanska druvor. Det var precis vad han skulle göra, och han avbröt omedelbart sin resa för att bege sig hem till sina föräldrar. Där började José göra sitt vin och 1872 öppnades den första flaskan cava hemma hos familjen Raventós.

Idag är Codorníu ett stort företag med en enorm vinkällare som rymmer 75 miljoner flaskor cava. Flaskorna lagras där på sin jästfällning i mellan ett och fem år, beroende på vilken karaktär man vill att vinet ska få. Alla buteljer är staplade längs väggarna i ett system av gångar djupt under markytan, och den som vill gå igenom alla gångar kan se fram emot en promenad på 20 kilometer!

Codorníu Pinot Noir Brut är gjort till 100 procent på champagnedruvan pinot noir. Genom att man har låtit druvskalen ligga kvar i musten en stund under jäsningen har vinet fått sin vackert rosa färg. Det färdiga vinet har buteljerats med en smula jäst och socker för en andra jäsning på butelj, helt enligt den klassiska metoden. Vinet har därefter lagrats två år på buteljen innan den slutgiltiga omkorkningen.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 129 Kr 8512701 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer