Wyndham Estate Show Reserve Cabernet Merlot - 1997

RÖDA VINER 13.5%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2007-02-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Årgång: 1997. Ett svalt år med tillräckligt med regn under växtperioden följdes av varmare väder när skörden närmade sig. Detta gjorde att druvorna, efter en långsam start, utvecklade mycket färg, smak och sötma i slutskedet.
Vinberedning: Enbart utvalda druvor från de bästa vingårdarna har använts i detta vin. Detta för att ge vinet optimal frukt och karaktär. Efter försiktig krossning lät man musten jäsa i fasta och roterande tankar upp till 14 dagar. Macerationen förlängdes för att erhålla ytterligare druvkaraktär och mildra tanninerna. Vinet mognade sedan i både nya eller ett år gamla franska ekfat under 15 månaders tid. Varje fat har därefter avsmakats av vinmakaren innan den slutliga blandningen genomfördes.
Färg: Djup purpurröd färg.
Doft: Komplex doft av fylliga körsbär och plommon, med inslag av svarta vinbär och med viss vaniljton.
Smak: Vinet är både kraftfullt och mjukt med fin och stadig tanninstruktur. Toner av röda vinbär och choklad med viss kryddighet. Ett välbalanserat vin med harmoni och elegans och mjuk och lång eftersmak.
Serveringstemp: ca 16-18°C Hållbarhet: Lagra gärna vinet, upp till 10 år
Vin och mat: Utmärkt till kötträtter av nöt- och fläsk. Passar också utmärkt till hårdostar och vitmögelostar.
Producent: Georges Wyndham kom till New South Wales 1827 efter att ha lärt sig vinodling i Kanada, Frankrike och Italien. Han planterade sin första vingård 1828 och blev därmed pionjär i Hunter Valley och den australiensiska vinindustrin. Wyndham Estate är känt som ”The Triple Bin Company”. Detta innebär att man har tresiffriga Bin-nummer som namn på sina viner (Bin=fack, och hänvisade ursprungligen till den plats i vinkällaren som faten hade). Idag ingår Wyndham Estate i Orlando Wyndham Group, ett av Australiens mest framgångsrika vinföretag med export till över 50 länder.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 219 Kr 8527901 Beställning
Kommentarer