Bonterra Syrah - 2004

RÖDA VINER 14%
Philipson & Söderberg
Skapades 2008-03-26 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Mendocino County USA
Druva
Syrah
Senaste betygen
Karaktär: Lanseras den 1 juni 2002. Mörkt djupröd med tät färg. Stor och generös doft mot plommon och mogna björnbär, vanilj och peppar i kryddan. Rikt och fylligt vin med tydliga spår av den solens värme. Hög alkohol och tät frukt med bra syror och mjuka tanniner.
Lagras: God som ung men mognar fint och är troligen som bäst i sex - nio-årsåldern.
Passar till: Robusta men vällagade rätter som osso bucco, lammstek med rosmarin, svamprätter och tomatbaserad pasta. Goda mogna ostar som inte är gröna.
Mer om Bonterra Syrah: Bonterra betyder god jord och är namnet på Fetzers ekologiskt odlade serie. Första årgång var 1991 och de två vinerna var dels en chardonnay, dels en röd på 55% petit sirah och 45% zinfandel, viner som släpptes ut i liten upplaga och på "vanliga" flaskor. Efterhand har de ekologiska odlingarna utökats och produktionen blivit större. År 2002 var samtliga 700 hektar i Fetzers ägor ekologiskt certifierade + 385 hektar i McNab Ranche som dessutom är biodynamiskt odlat. Fler viner i Bonterra-serien har sett dagens ljus sedan 1991 som t ex Zinfandel, Cabernet Savignon, Syrah och Viognier. Buteljerna (gjorda av returglas) har också blivit helt anpassade med innehållet: Etiketter av vasspapper, med text av sojabläck. Sedan 1985 år har Fetzer experimenterat för att få fram denna miljöanpassade vinodling. Naturligtvis är inga kemiska medel tillsatta i odlings- eller tillverkningsprocessen. Fetzer är utan tvekan i frontlinjen när vi talar om ekologisk vinodling. Buteljerna har också blivit helt anpassade med innehållet: Etiketter av vasspapper, ingen metall eller plast, bara lite bivax som förseglar korken. Sedan 1985 år har Fetzer experimenterat för att få fram denna miljöanpassade vinodling. Naturligtvis är inga kemiska medel tillsatta i odlings- eller tillverkningsprocessen. De organiskt odlade druvorna är hämtade från Fetzer Home Ranch, Redwood Valley, och Bartlocci Lake Vineyards. Fetzer och Bonterra har eget tunnbinderi där alla deras fat tillverkas. Fetzer är ett modernt företag med en framtidsvision om att samtliga viner skall vara ekologiskt odlade.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 149 Kr 8529401 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer