Brown Brothers Chenin Blanc - 2008

VITA VINER 12%
Bibendum
Skapades 2010-03-21 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
Smaktyp: Vitt vin torrt
Beskrivning: Vinet har en ljus gyllene färg med grönnyanserade inslag. Doften är ungdomligt fräsch och fruktig med toner av honungsmelon och passionsfrukt. Dessa aromer återfinns i smaken som är mycket läskande och generöst fruktig med en krispig fin fruktsyra. Eftersmaken är kvardröjande med en aptitlig restsötma.
Passar till: Detta fräscha vin är mycket gott att dricka i sin enkelhet en solig eftermiddag på terassen. Saknar man solen passar vinet även väldigt fint till exempelvis en förrättssallad bestående av fräsch bladsallad, svarta oliver, chevre och färska örter. Man kan med fördel även dricka vinet till efterföljande varmrätt, förslagsvis färsk pasta med fisk och skaldjur och en vitvinssås. Eftersom vinet har en fin syra, stor fruktighet och en liten restsötma passar det utmärkt till väldigt många olika maträtter.
Framställning: Brown Brothers grundades 1889 och är idag Australiens största privatägda vintillverkare. Man experimenterar väldigt mycket med nya druvsorter och korsningar däremellan. De var bland de första att odla Chenin Blanc i Australien. Druvan, som härstammar från Loiredalen i Frankrike, odlas i norra Victoria. Vinet tillverkas sedan i ett mycket modernt vineri med all den senaste utrustningen. När jäsningen är genomförd buteljeras vinet omgående för att bevara den fräscha fruktsyran och fruktigheten som framhävs genom att man låter vinet ha en liten restsötma.
Lagring: Vinet är tillverkat för att drickas ungt när det fortfarande har kvar den ungdomliga syran och fruktigheten. Man kan även spara vinet något år om bra lagringsmöjligheter finns.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 89 Kr 8534701 Beställning
750 ml 94 Kr 8534701 Beställning
Kommentarer