Alambre Moscatel de Setubal 20 años

STARKVIN 18%
Arvid Nordquist H.A.B.
Skapades 2007-01-20 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Senaste betygen
José Maria da Fonseca anlände till Vila Noqueira de Azeitão 1834 och grundade företaget med samma namn. Fonseca är idag landets största privatägda vinfirma och drivs av bröderna António och Domingos Soares Franco. De är den sjätte generationen efter grundaren. Odlingarna är huvudsakligen belägna i Lissabon-området och i Alentejo men investeringar har även gjorts i Duorodalen där portviner också tillverkas. Företaget har satsat 15 miljoner dollar på sitt nya vineri som invigdes under stort pompa och ståt år 2002. Tekniken har förbättrats avsevärt vilket med all säkerhet kommer leda till en förbättring av den redan höga kvaliteten.

Framställning: Jäsningen av druvorna avstannas med hjälp av druvsprit från Muscatdruvan. Vinet vilar därefter på fällningen av druvskalen i 5 månader. Därefter har vinet lagrats i 20 år på cirka 4-500 liter stora ekfat. Vinet är en blandning av olika årgångar, dock är den yngsta 20 år gammal.
Karaktäristik: Gyllene bärnstensfärg. Rikt, aromatiskt med torkad frukt och knäckiga toner i doften. Fylligt och sött med druvig smak, torkad fruktighet och lång, knäckig eftersmak.
Användning: Detta är vinet som utan större problem kan serveras till de flesta desserter. Det enda vinet som får ananasen att smaka gott och vice verca. Här har du den verkliga polygamen, sultanen i desserternas harem!
Övrigt: Alambre Moscatel de Setúbal är ett vin som utvecklas med åren!
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
500 ml 210 Kr 8552302 Beställning
Kommentarer