Druvor: 60% macabeo, 40% parellada
Karaktäristik:
- Ljus, gul färg.
- Stor, frisk och fruktig doft med inslag av fikon, aprikos och fat.
- Torr, medelfyllig, frisk och fruktig smak med inslag av lime och rostat bröd.
Passar till: Aperitif och de flesta rätter med fisk och skaldjur
samt lättare rätter som pajer och sallader. Servera väl kylt (6-8 grader).
Lagring: Vinner inte på lagring.
Vinet: Castell de Vilarnau är en klassisk cava från Penedés, gjord på två av de lokala druvsorterna macabeo (från andra områden i Spanien känd som viura) och parellada. Efter andra jäsningen är vinet lagrat hela 52 månader på flaskan, vilket ger den mycket välbalanserade och komplexa smaken.
Producenten: Gonzalez-Byass är en av de klassiska sherry-bodegorna, grundad redan 1835. Deras mest kända produkt är den eleganta Tio Pepe fino, men man producerar även brandy och en mängd stilla viner. 1982 bestämde man sig för att även producera mousserande viner och dotterföretaget Castell de Vilarnau startades i Sant Sadurní d’Anoya, centrum för produktion av mousserande viner i Spanien.
Gonzalez-Byass på nätet: www.gonzalezbyass.com
Området: Penedés, och området runt Sant Sadurní d’Anoya har i snart hundra år varit centrum för tillverkning av mousserande vin i Spanien, och i dag produceras här mer mousserande vin än i Champagne. Druvsorterna är i första hand lokala, och produktionen sker uteslutande med traditionell metod, med andra jäsningen (som ger bubblorna) i flaskan. För att få kallas cava måste vinet vara gjort med denna metod.
Karaktäristik:
- Ljus, gul färg.
- Stor, frisk och fruktig doft med inslag av fikon, aprikos och fat.
- Torr, medelfyllig, frisk och fruktig smak med inslag av lime och rostat bröd.
Passar till: Aperitif och de flesta rätter med fisk och skaldjur
samt lättare rätter som pajer och sallader. Servera väl kylt (6-8 grader).
Lagring: Vinner inte på lagring.
Vinet: Castell de Vilarnau är en klassisk cava från Penedés, gjord på två av de lokala druvsorterna macabeo (från andra områden i Spanien känd som viura) och parellada. Efter andra jäsningen är vinet lagrat hela 52 månader på flaskan, vilket ger den mycket välbalanserade och komplexa smaken.
Producenten: Gonzalez-Byass är en av de klassiska sherry-bodegorna, grundad redan 1835. Deras mest kända produkt är den eleganta Tio Pepe fino, men man producerar även brandy och en mängd stilla viner. 1982 bestämde man sig för att även producera mousserande viner och dotterföretaget Castell de Vilarnau startades i Sant Sadurní d’Anoya, centrum för produktion av mousserande viner i Spanien.
Gonzalez-Byass på nätet: www.gonzalezbyass.com
Området: Penedés, och området runt Sant Sadurní d’Anoya har i snart hundra år varit centrum för tillverkning av mousserande vin i Spanien, och i dag produceras här mer mousserande vin än i Champagne. Druvsorterna är i första hand lokala, och produktionen sker uteslutande med traditionell metod, med andra jäsningen (som ger bubblorna) i flaskan. För att få kallas cava måste vinet vara gjort med denna metod.
Volym | Pris | Artikelnummer | Sortiment |
---|---|---|---|
750 ml | 79 Kr | 8579301 | Beställning |
Kommentarer