Ysios - 2004

RÖDA VINER 13%
Pernod & Ricard Sweden
Skapades 2009-07-25 av iglaset
Betyg
0 0 0.0
Ursprung
Rioja Spanien
Druva
Tempranillo
Senaste betygen
Ursprung: Rioja Alavesa
Vinberedning: Fermenteras i 20-30 dagar i en temperatur mellan 28 och 30 grader och lagras sedan i 14 månader. Halva tiden i franska ekfat och halva tiden i amerikanska ekfat. Dessa har olika grader av rostning (bränd insida) för att ge vinet ännu fler dimensioner. Vinet får sedan vila 20 månader på flaska.
Färg: Klart mörkröd med en lilabrun kant.
Doft: En stor och härligt fruktig doft fylld med vilda bär, plommon och björnbär. Inslag av kaffe och vanilj.
Smak: Ett fräscht och fruktigt vin med sammetslena tanniner och en balanserad syra. I eftersmak kommer kaffe och plommon igen.
Serveringstemp: ca 17-19 °C
Hållbarhet: Ysios är helt underbar redan nu men kommer att hålla i de nästa fem åren.
Vin och mat: Ett gott reserva vin som det här ska ha behållit lite av sin ungdomliga karaktär och samtidigt blivigt lite mer dämpat i smaken. Något som gör det perfekt till lamm, nöt och vilt. Med dess milda tanniner passar också t.ex. Coq au vin utmärkt.
Producent: Denna unika egendom i Rioja Alaveza med ett nytt vineri designat av arkitekten Santiago Calatrava är en upplevelse. Litet "estate winery" med toppmodern utrustning, omsorgsfull vinproduktion och moderna viner. Medelåldern på rankorna vars druvor alltid plockas för hand är 25 till 30 år och vinifieras separat så att varje täppa kan få fram sin speciella karaktär.
Volym Pris Artikelnummer Sortiment
750 ml 199 Kr 8595201 Beställning
Liknande artiklar
Kommentarer